Χωρίς εικόνα

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται δημόσιες σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες, σύγχρονους εθνικούς οδικούς άξονες χωρίς το χαράτσι των διοδίων

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Ο ελληνικός λαός δουλεύει και παράγει το σύνολο του υπάρχοντος πλούτου στη χώρα μας. Δικαιούται ως εκ τούτου σύγχρονους εθνικούς οδικούς Άξονες, χωρίς χαράτσια. Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παράδωσε και αυτά στο μεγάλο κεφάλαιο, διασφαλίζοντας την ευτυχία τους για δεκαετίες. Ο λαός με τους αγώνες του θα αποκτήσει αυτά που δικαιούται, θα βάλει στο περιθώριο την πλουτοκρατία και τα πολιτικά στηρίγματά του.

Χωρίς εικόνα

Ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Η Κυβέρνηση παρουσίασε στις 4 Αυγούστου 2009 σχέδιο νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων». Ένα νομοσχέδιο που είναι συνέχεια του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου για τη βιομηχανία. Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βιομηχάνων, τους παραχωρούνται πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές , τους χαρίζεται δημόσια γη, η δράση τους θα είναι ακόμα πιο ανεξέλεγκτη. Καταργείται το όποιο προστατευτικό πλαίσιο υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αλλαγή των χρήσεων της γης.

Χωρίς εικόνα

Eμπόρευμα και τα… σκουπίδια

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Μετά τους εθνικούς οδικούς άξονες, το νερό, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες οι μεγαλοεπενδυτές μυρίστηκαν χρήμα στα σκουπίδια και σπεύδουν ολοταχώς. Προβάλλουν την πρόοδο, επικαλούνται την Ε.Ε. και ονειρεύονται τρελά κέρδη. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι είναι πρόθυμοι να «στρώσουν» το τραπέζι για να ικανοποιηθούν οι «ορέξεις» τους.

Χωρίς εικόνα

64 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι αναγκαία παραμένει η καταδίκη των ιμπεριαλιστών για τα εγκλήματά τους σε βάρος της ανθρωπότητας.

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Η ΗΠΑ είναι η πρώτη και μοναδική χώρα στον κόσμο που έκανε χρήση ατομικών όπλων. Μαζί με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ε.Ε., Ρωσία), είναι επικίνδυνοι και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσεις, να προχωρήσουν σε επεμβάσεις και χρήσεις πυρηνικών όλπων. Μέσα σ΄αυτή την σκληρή πραγματικότητα ο αγώνας του καθενός και όλων των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό προβάλει μονόδρομος για την ευτυχία των λαών, την σωτηρία της ανθρωπότητας, την ειρήνη.

Χωρίς εικόνα

Ο Πατραϊκός λαός απαιτεί την άμεση κατασκευή και λειτουργία του κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με τον επικεφαλή της Κ. Πελετίδη και τα στελέχη της Α. Αντωνόπουλο και Χ. Κορδά για το θέμα της εγκατάλειψης που υπάρχει στο κατεστραμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Ανέδειξαν τις ευθύνες της Κυβέρνησης – Δημοτικής Αρχής και κάλεσαν τον πατραϊκό λαό σε αγώνα, προκειμένου να επιβάλλουν την άμεση κατασκευή του.

Χωρίς εικόνα

Γεμάτο κακοτεχνίες το έργο Διακονιάρη

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Από το 1960 το ρέμα του Διακονιάρη έπνιγε τους πατρινούς. Μετά από 50 χρόνια το έργο στον Διακονιάρη γεμάτο κακοτεχνίες μπορεί να ξαναπνίξει την Πάτρα! Υπεύθυνοι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παρέδωσαν τα μεγάλα έργα στο ιδιωτικό μεγαλοκατασκευαστικό κεφάλαιο. Εκ του αποτελέσματος κρινόμενο προβάλλει αναγκαίο, η εφαρμογή άλλης πολιτικής, που θα δημιουργήσει Δημόσιο Κατασκευαστικό Φορέα, για να έχουμε έργα, τεχνικά άρτια, φθηνά και έγκαιρα χρονικά περαιωμένα. Το επιστημονικό, τεχνικό εργατικό δυναμικό υπάρχει. Οι πολιτικοί συσχετισμοί πρέπει να αλλάξουν για να έχουμε λαϊκή εξουσία.

Χωρίς εικόνα

Τα παιδιά μας δικαιούνται σωστή και υγιή ανάπτυξη στα σχολεία

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ζητήματα πρόληψης και υγείας των μαθητών εντός του σχολικού χώρου και τα ζητήματα υγιεινής των σχολείων για χρόνια είναι έξω από τα ενδιαφέροντα των κυβερνήσεων. Το λαίκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την θεσμοθέτηση δημόσιων υπηρεσιών σχολικής υγείας υπαγόμενα σε Κέντρα Υγείας. Δημιουργία ιατρείων σε όλες τις σχολικές μονάδες πλήρως στελεχωμένες. Σύνδεση των υπηρεσιών σχολικής υγείας με δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο δημόσιο σύστημα υγείας.

Χωρίς εικόνα

Οι ΑΜΕΑ δικαιούνται διακοπές σε δημόσιο δωρεάν δίκτυο κατασκηνώσεων

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009 Γραφείο τύπου 0

Οι κατασκηνώσεις για ΑμΕΑ στην χώρα μας καλύπτουν μόλις το 1% των ανθρώπων που τις έχουν ανάγκη. Η Κυβέρνηση δεν ικανοποιεί το δικαίωμα των ΑμΕΑ για διακοπές σε δημόσιο δωρεάν δίκτυο κατασκηνώσεων γιατί κοστίζουν. Ο ΑμΕΑ είναι… κόστος! Αν θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοκατασκευαστών κλπ αναξιοπαθούντων. Η Κυβέρνηση ικανοποιεί φυσικά τους δεύτερους, αποδεικνύει την πράξη τίνος κυβέρνηση είναι.