Το θέμα της απαλλοτρίωσης έκτασης του Σκαγιοπουλείου για διαμόρφωση πλατείας στο Μπεγουλάκι από την Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «Αποζημίωση από απαλλοτρίωση έκτασης του Σκαγιοπουλείου για διαμόρφωση πλατείας στο Μπεγουλάκι».

Πριν από δέκα χρόνια, έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου Πατρών ρυμοτομήθηκε για δρόμους και πλατεία. Από τη ρυμοτόμηση το Σκαγιοπούλειο δικαιούται αποζημίωσης περίπου 550 χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Πατρέων και περίπου 200 χιλιάδων από τρίτους, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες αλλά πολύ περισσότερο με βάση τις πραγματικές.

Υπενθυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2006, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταβληθούν 100 χιλιάδες ευρώ εντός του 2006 και τα υπόλοιπα σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις, μετά από σχετική αίτηση του ΔΣ του Σκαγιοπουλείου. Από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την καταβολή της πρώτης δόσης. Αν προχωρούσε η διαδικασία, τότε θα υποχρεούνταν και οι ιδιώτες να καταβάλουν τις 200 χιλιάδες ευρώ που οφείλουν στο Σκαγιοπούλειο. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πατρέων ακολουθούν μια γενικότερη παρελκυστική και εκβιαστική τακτική ώστε το Σκαγιοπούλειο να πέσει στα χέρια των ιδιωτών από έλλειψη πόρων.

Το Σκαγιοπούλειο σήμερα βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και ο προβαλλόμενος λόγος από την πλειοψηφία του ΔΣ για την αδυναμία εκτέλεσης του προνοιακού του ρόλου είναι η έλλειψη πόρων. Μαζί με το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών ο δήμαρχος κ. Φούρας κρατάει το Σκαγιοπούλειο κλειδωμένο και η ευθύνη του είναι ακόμα μεγαλύτερη ως προέδρου του ΔΣ του Σκαγιοπουλείου. Ζητάμε την άμεση καταβολή της προκαταβολής και την ενεργή υποστήριξη του Δήμου στην λειτουργία του Σκαγιοπούλειου Κέντρου Παιδικής και Νεανικής Δημιουργίας, Παιδικού Σταθμού, για τα παιδιά όλων των καταστημάτων της Παιδικής Μέριμνας και φτωχά παιδιά του Δήμου μας.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση δεν ζημιώνει μόνο το Σκαγιοπούλειο αλλά και τους δημότες γιατί δεν διαμορφώνεται η πλατεία στο Μπεγουλάκι και τα 30 στρέμματα του Σκαγιοπουλείου μένουν αναξιοποίητα αφού οι δημότες ουσιαστικά έχουν πρόσβαση σε ένα πολύ μικρό μέρος του κήπου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.