Να κλείσει τώρα η χωματερή στην Ξερόλακα

Η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία εξέδωσαν στις 2 Ιουλίου την παρακάτω κοινή ανακοίνωσηγια την Χωματερή στην Ξερόλακα.

«Να κλείσει τώρα η Χωματερή στην Ξερόλακα, γιατί:

  • δεν πρόκειται για ΧΥΤΑ αλλά για βρωμερό σκουπιδότοπο, βραδυφλεγή τοξική βόμβα στις παρυφές της πόλης.
  • λειτουργεί στην πραγματικότητα παράνομα, αφού όντας από χρόνια υπερκορεσμένος παραβιάζει την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, υπερβαίνοντας την προβλεπόμενη έκταση, το ύψος των σκουπιδιών, την συλλογή και καύση του βιοαερίου, του ενδεδειγμένου τρόπου ταφής κτλ.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει στην Κυβέρνηση και στην Δημοτική Αρχή, γιατί:

  • χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν κυριολεκτικά μπροστά στην μύτη μας.
  • περιφρονούν την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και ψεύδονται διαρκώς.
  • σκοπεύουν στην επέκταση του σκουπιδότοπου και στη λειτουργία του επ’ αόριστον, αν οι κάτοικοι με τους σύλλογους τους δεν αντιδράσουν δυναμικά, αν δεν αποκρούσουν την κοροϊδία των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, που βοηθούν την Δημοτική Αρχή, να βρωμίζει χωρίς έλεγχο το περιβάλλον.

Η λύση του προβλήματος έχει προταθεί πριν από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα οι Παρατάξεις μας έχουν προτείνει και αγωνισθεί επί πενταετία, ώστε η  αντιμετώπιση του προβλήματος να πραγματοποιηθεί:

  • Με την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή τους.
  • Με την κατάλληλη διάθεση των επικίνδυνων αποβλήτων.
  • Με την απόρριψη των απορριμμάτων της Πάτρας (αφού προηγηθεί η διαλογή τους στην πηγή) στο ΧΥΤΑ, στου Φλόκα, αφού ληφθούν κατάλληλα μέτρα εξισορρόπησης των επιπτώσεων στον Δήμο Ωλενίας.
  • Με την κατασκευή μεσοπρόθεσμα εργοστασίου λιπασματοποίησης στου Φλόκα, με κρατική χρηματοδότηση, και με τη λειτουργία του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φούρας και Αλεξόπουλος θέτουν ως προϋπόθεση μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Φλόκα την κατασκευή ενός πανάκριβου εργοστασίου με μεγάλο λειτουργικό κόστος, που θα πληρώσει αδρά ο λαός, ενώ θα κερδοσκοπούν ασύδοτα πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα διάφορες εταιρείες. Γιατί άραγε;

Ο αγώνας του λαού μπορεί να κλείσει την Ξερόλακα τώρα και να ανοίξει το δρόμο για αναβάθμιση της ζωής μας και για ρίζικες πολιτικές ανατροπές.»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.