Οι 37 εργαζόμενοι της Μπάντας και οι συκοφαντίες της Δημοτικής Αρχής του κ. Φούρα

Εδώ και δύο μήνες 37 εργαζόμενοι της Δημοτικής Μουσικής διεκδικούν τα αυτονόητα για ένα εργαζόμενο – σταθερή, μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα. Πρόκειται για αίτημα δίκαιο, που θα το διεκδικούσε κάθε εργαζόμενος, που θα βρισκόταν στην θέση τους.

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Φούρα τρέχει με προθυμία να καταγγείλει στυγνούς εργοδότες, που απολύουν εργαζόμενους ή που στερούν δικαιώματα απ’ αυτούς. Οι ίδιοι όμως ως εργοδότες στον Δήμο Πατρέων συμπεριφέρονται με τον ίδιο στυγνό τρόπο απέναντι σε δικούς τους εργαζομένους όπως αυτούς της Δημοτικής Μουσικής. Αξιοποιούν δηλαδή την ανάγκη των ανέργων για εργασία και τους προσλαμβάνουν με προγράμματα stage, μερική απασχόληση, δίμηνα και οκτάμηνα και έτσι τους κρατούν υπό διαρκή ομηρία και εκμετάλλευση. Αποκαλύπτεται συνεπώς, ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους εκείνους, που δέχονται την επίθεση άλλων εργοδοτών.

Μπροστά βέβαια σε αυτή την αποκάλυψη του αντεργατικού τους προσωπείου τρέχουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων με ψέματα, προχωρούν σε ανέντιμη πολιτική επίθεση κατά της Δημοτικής Παράταξής μας και με λαθροχειρίες στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν να τους εμφανίσουν όλους συνενόχους τους στον αντεργατικό τους κατήφορο.

Ο πατραϊκός λαός ωστόσο, αλλά και πολιτικοί μας αντίπαλοι, που θέλουν να μας αντιμετωπίσουν με καθαρούς πολιτικούς όρους, γνωρίζουν χρόνια τώρα, ότι η παράταξή μας υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, της πόλης μας, της χώρας μας με συνέπεια, απαιτώντας σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.

Αυτά είναι γνωστά σε όλους. Όπως είναι επίσης γνωστό, ότι:

  1. Στις 25 Μάη 2004 η Παράταξή μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για τους συμβασιούχους του Δήμου και απαίτησε: «Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να εξασφαλισθεί στους συμβασιούχους μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, χωρίς όρους». Η πρότασή μας όμως καταψηφίστηκε.
  2. Στις 24 Νοέμβρη 2004 στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΠ το μέλος της παράταξής μας στο Συμβούλιο αυτό κ. Κων. Πελετίδης μειοψήφησε, αναφέροντας: «Έχω την άποψη, ότι θα πρέπει όλοι οι αιτούντες να μονιμοποιηθούν χωρίς προϋποθέσεις και μάλιστα στο Δήμο».
  3. Η Παράταξή μας εξαιτίας της αντιδημοκρατικής στάσης της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ δεν είχε εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Μουσικής.
  4. Στην συνεδρίαση της 7ης Δεκέμβρη 2004 με θέμα «επιψήφιση αποφάσεων των Δ.Σ. νομικών προσώπων Δήμου Πατρέων καθώς και των επιχειρήσεων αυτού, για την τακτοποίηση των εργαζομένων τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 164/2004», η τοποθέτηση της Δημοτικής Παράταξής μας ήταν καθαρή. Τονίσαμε εκεί: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε και το λέμε καθαρά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρά μόνο μια ανάγκη πάγια και διαρκή, την ανάγκη του απλού ανθρώπου, του άνεργου, να έχει δουλειά. Και αυτή είναι κυρίαρχη στην δική μας πρόταση, που είναι πολύ συγκεκριμένη. Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα μαζί με την έγκριση των προσλήψεων να αποφασίσει και όλοι οι υπόλοιποι συμβασιούχοι να μείνουν στην δουλειά τους, γιατί υπηρετούν ανάγκες».

Αυτά αναφέρουν τα Πρακτικά. Και ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί μας συκοφαντεί ο κ. Φούρας και η Παράταξή του.

Ψεύδεται ο κ. Φούρας, όταν αφήνει με τις ανακοινώσεις του να εννοηθεί, ότι την δαπάνη των 800.000 ευρώ ετησίως της μπάντας, την προκαλούν οι 37 μουσικοί, εφόσον όλοι γνωρίζουμε, ότι η ετήσια αμοιβή τους έφθανε τις 100.000 ευρώ. Για μια ακόμη φορά στην πράξη αποδεικνύεται, ότι το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1970 έχει τελειώσει από καιρό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη, ότι μπορεί να αλλάξει. Στελέχη τύπου Φούρα έχουν εκπαιδευ