Το θέμα των 37 εργαζομένων στην μπάντα του Δήμου Πατρέων έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Στις 23 Απριλίου η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας:

«Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: της σταθερής απασχόλησης των τριάντα εφτά εργαζόμενων στην Δημοτική Μουσική.

Τριάντα εφτά εργαζόμενοι στη Δημοτική Μουσική για μια δεκαετία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθεστώς ομηρίας, με μισθούς, που αποτελούν στην ουσία φιλοδωρήματα, ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Αποτελούν μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους στο Δήμο τους σύγχρονους «απασχολήσιμους». Ο εργασιακός Μεσαίωνας είναι το αποτέλεσμα των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, που σχεδίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τώρα της Νέας Δημοκρατίας με την πρόθυμη συμμετοχή των δημάρχων και των νομαρχών εργοδοτών.

Πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέρμα στην συνεχιζόμενη αθλιότητα σε βάρος γενικά των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος. Αυτοί παράγουν τον πλούτο. Μόνο οι εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες και πρέπει να ικανοποιούνται πρωτίστως οι δικές τους ανάγκες.

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων μουσικών του Δήμου, για να σταματήσει η αντεργατική ομηρία τους. Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο με πολιτική απόφασή του να καλύψει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Μουσικής για την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, με την εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης και την πλήρη ικανοποίηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Να καταργηθούν στον Δήμο της Πάτρας όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.