Το θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακα στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» υπέβαλλε στο προεδρείο του πατραϊκού του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3 Ιουνίου το παρακάτω έγγραφο:

«Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα και των προβλημάτων, που δημιουργεί αυτή στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα από καιρό έχει κορεσθεί. Η χωρητικότητά του εξαντλήθηκε. Έχει γίνει υπέρβαση του προβλεπόμενου υψόμετρου σκουπιδιών και ο εν λόγω ΧΥΤΑ λειτουργεί στην πραγματικότητα παράνομα. Η δυσλειτουργία του παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής είναι γεγονός.

Τα εκτεθειμένα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει βουνό και συνεχίζουν να προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή τεράστια προβλήματα με οσμές και κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Όλο το σύστημα για βιοαέριο και αποστραγγίσεις έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ή υπολειτουργεί.

Είναι ανάγκη λόγω της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, να παρθούν άμεσα μέτρα και να τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Να κινηθούν διαδικασίες διακοπής της λειτουργίας του ΧΥΤΑ με αποκατάσταση του χώρου και μεταφορά των στερεών απορριμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής έχουν εξαντλήσει προ πολλού την αποτελεσματικότητά τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αφεθεί το θέμα για λύση του στο μέλλον. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συνταχθεί με τους κατοίκους της πόλης μας και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την λύση του προβλήματος που ταλαιπωρεί για χρόνια τους κατοίκους του Αρκτικού Διαμερίσματος.»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.