Η συγκέντρωση για τους πρόσφυγες στο Ανατολικό Διαμέρισμα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» παρευρέθηκε στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα, για την μεταφορά των προσφύγων στη ΜΟΜΑ, προκειμένου να παρουσιάσει την θέση της για την λύση του προσφυγικού προβλήματος. Πρόκειται για θέση, που μεταξύ πολλών άλλων καταδικάζει την επιδιωκόμενη δημιουργία «στρατοπέδου συγκέντρωσης – φυλακής» σε οποιοδήποτε σημείο και στον Ριγανόκαμπο (όπως προωθείται από τις πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού) και συνηγορεί στην χορήγηση άδειας παραμονής και ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις οριστικής λύσης και εξάλειψης της αντιπαράθεσης κατοίκων της πόλης μας και προσφύγων, ενώ παράλληλα απομονώνει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η θέση μας αυτή είναι πάγια, δεν αλλάζει ανάλογα με το ακροατήριο, δεν αλλάζει στις συσκέψεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν πότε για θέση του στρατοπέδου στο νότιο διαμέρισμα και τώρα στο Ριγανόκαμπο. Την ίδια στιγμή τοπικά στελέχη τους στο νότιο και ανατολικό διαμέρισμα παρουσιάζονται αντίθετα προς αυτές τις επιλογές. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Κοροϊδεύουν για την «πολυφωνία» τους, ώστε ανάμεσα στις απόψεις που υπάρχουν να βρίσκει ο καθένας αυτή που του ταιριάζει.

Η παρουσία και οι θέσεις μας ενόχλησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ανατολικό Διαμέρισμα. Ενώ εξελισσόταν το μοίρασμα του φυλλαδίου και η συζήτηση με τους συμπολίτες μας, απαίτησαν με απίστευτο θράσος την διακοπή μοιράσματος του φυλλαδίου. Και όταν αυτό δεν συνέβη, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης καλούσαν τους παρευρισκόμενους να αντιδράσουν(!!!). Προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» σε βάρος της παράταξής μας, να μην ακουστεί η τοποθέτηση του Κώστα Πελετίδη. Όλα δε αυτά συνέβησαν με πλήρη ανοχή των συμμετεχόντων βουλευτών, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ.

Δεν τους ενόχλησαν οι φωνές «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» και τα φυλλάδια που μοίραζε η «Χρυσή Αυγή». Τους ενόχλησε ο λόγος της Παράταξής μας.

Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’70 έχει τελειώσει από καιρό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει. Το αποδεικνύουν κάθε μέρα.

Η Παράταξή μας με μεγαλύτερη δύναμη συνεχίζει τον αγώνα της μαζί με τον Πατραϊκό λαό για την επίλυση των προβλημάτων του.