Συνεχόμενα θανατηφόρα ατυχήματα στην Πατρών – Κορίνθου

Τα συνεχή θανατηφόρα ατυχήματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και Πατρών – Πύργου είναι το αποτέλεσμα του σχεδιασμού και κατασκευής του δρόμου από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δημιούργησαν μια «εθνική καρμανιόλα».

Το αθώο αίμα στην άσφαλτο είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής που στερεί από το λαό σύγχρονες και δωρεάν υποδομές για να τις παραδώσουν στους μεγαλοεργολάβους και στην κερδοσκοπία.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αντί να κατασκευάσει σύγχρονο αυτοκινητόδρομο αναθέτει σε μεγαλοεργολάβο με την μέθοδο της παραχώρησης την κατασκευή του δρόμου, εξασφαλίζοντάς του για δεκαετίες την είσπραξη υψηλών διοδίων, (Πάτρα – Αθήνα – Πάτρα 17,5 ευρώ!) και υψηλών κερδών.

Ο αγώνας για την δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στους εθνικούς δρόμους είναι αναγκαίος από χθες. Η στάση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, δήμαρχοι κλπ) αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας. Γιατί ενώ είναι τα στηρίγματα του δικομματισμού στο νομό και συμφωνούν με την παραχώρηση του εθνικού δικτύου στους μεγαλοκατασκευαστές και την ύπαρξη διοδίων, θυμήθηκαν τα ατυχήματα και τα θύματα με καθυστέρηση δύο δεκαετιών και τρέχουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Πρόσφατα από κοινού ψήφισαν στη βουλή την κατασκευή της εθνικής οδού Κορίνθου – Πάτρα – Τσακώνα με την μέθοδο της παραχώρησης και την επιβολή υψηλών διοδίων.

Οι «τοπικοί» συμφώνησαν! Από κοινού κοροϊδεύουν, υποκρίνονται. Περιφρονούν τον Αχαϊκό Λαό, νομίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει τις ευθύνες και το ρόλο τους.

Διέξοδος υπάρχει. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ χρειάζεται να αναπτυχθεί συνολικά η ταξική πάλη για να παρθούν άμεσα μέτρα που θα περιορίσουν τα εγκλήματα της «εθνικής οδού». Ο λαός της περιοχής ενωμένος πρέπει να διεκδικήσει την κατασκευή μιας πραγματικά νέας σύγχρονης εθνικής οδού που να πληροί τους όρους ασφαλείας χωρίς χαράτσια και διόδια, ελεύθερη και δωρεάν για όλους.

Αυτή την πραγματικά λαϊκή ανάγκη υπομονεύουν και πολεμούν οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κεντρικά και τοπικά, υπηρετώντας την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Ο λαός και η νεολαία έχουν συμφέρον να αποδυναμωθούν παντού αυτές οι δυνάμεις να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.