Το θέμα της επαναπρόσληψης των 26 συμβασιούχων του νέου μουσείου Πάτρας στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον το θέμα «Διεκδίκηση επαναπρόσληψης των 26 συμβασιούχων εργαζόμενων του νέου μουσείου, από το Υπουργείο Πολιτισμού».

Στις 18/01/08 είκοσι έξι (26) εργαζόμενοι του νέου μουσείου ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι απολύονται. Η με συνοπτικές διαδικασίες απόλυση αρχαιολόγων, συντηρητών, εργατοτεχνιτών, φυλάκων, δείχνει τον πολιτισμό της Κυβέρνησης. Η απόλυση εργαζομένων που έχουν εξειδικευθεί στην συντήρηση αρχαίων, ανακατασκευή ψηφιδωτών, κατασκευή αντιγράφων, ολόκληρων ρωμαϊκών οικιών, εξειδικευμένες αποκολλήσεις και μεταφορές από άλλους αρχαιολογικούς χώρους εκτός της προσωπικής τους περιπέτειας δημιουργεί και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών του νέου μουσείου της Πάτρας. Χάνεται η γνώση και η εμπειρία γύρω από την εξειδικευμένη εργασία που απαιτείται για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από όλες τις ειδικότητες (αρχαιολόγοι, συντηρητές, εργατοτεχνίτες, φύλακες ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση την επαναπρόσληψή τους, την πλήρη σταθερή εργασία για όλους με εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Άμεσα, τώρα, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η επαναπρόσληψή τους δεν έχει να κάνει μόνο με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφορούν την ίδια τη διαφύλαξη και προστασία του αρχαιολογικού υλικού, την απρόσκοπτη εξέλιξη και ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο μουσείο της πόλης μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.