Κάλεσμα Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την απεργία της 17ης Απριλίου

default

Κάλεσμα Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την απεργία της 17ης Απριλίου

 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τη νεολαία, ολόκληρο τον πατραϊκό λαό, να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ο πατραϊκός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ξέρει να ξεσηκώνεται, να διεκδικεί τα δίκια του. Δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

Η απεργία στις 17 Απριλίου, μπορεί να αποτελέσει σταθμό ενδυνάμωσης του ρεύματος της αμφισβήτησης και της οργής απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο.

Μπορεί, επίσης, να αποτελέσει συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης μας, με σύνθημα «Μια πόλη στο πόδι!», στις 10 Φεβρουαρίου, όταν πλημμύρισαν οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, αλλά και το κέντρο της πόλης, από χιλιάδες πατρινούς που διεκδικούσαν όσα δικαιούνται.

Βάζουμε ξανά μπροστά τις διεκδικήσεις μας για την Πάτρα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που ονειρευόμαστε. Γι’ αυτό, στις 17 Απρίλη πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα. Να βρεθούμε όλοι στο δρόμο.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, θα είναι στην πρώτη γραμμή!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να δοθούν εδώ και τώρα τα 67 εκατομμύρια που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων.
  • Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας. Κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
  • Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας.
  • Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
  • Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων.
  • Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος, με ευθύνη του κράτους, σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών για όλα τα δημόσια κτίρια, με προτεραιότητα στα σχολεία, τις εργατικές κατοικίες, τις δημόσιες δομές υγείας, τις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών και του πρώην ΤΕΙ.
  • Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή μας.
  • Υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.
  • Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.