Η Δημοτική Αρχή, για το θέμα που προσπαθεί να στήσει ο κ. Π. Ψωμάς, επικεφαλής της παράταξης «Σπιράλ», για τις συνθήκες μεταφοράς των εκθεμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

Η Δημοτική Αρχή, για το θέμα που προσπαθεί να στήσει

ο κ. Π. Ψωμάς, επικεφαλής της παράταξης «Σπιράλ»,

για τις συνθήκες μεταφοράς των εκθεμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

 

Για ακόμα μια φορά, δεν θα απαντούσαμε σε άλλο ένα ανύπαρκτο θέμα που προσπαθεί να στήσει ο κ. Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής της παράταξης «Σπιράλ». Άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σ΄ αυτή την πρακτική, συνεπικουρούμενος από γνωστούς «κύκλους», που έχουν θητεύσει 10 χρόνια τώρα στη βιομηχανία δημιουργίας συκοφαντικών για τη Δημοτική Αρχή θεμάτων. 

Μας κάνει, βέβαια, εντύπωση, το γεγονός ότι επιμένει σε πρακτικές που δεν έβγαλαν πουθενά –καθώς η Δημοτική Αρχή επανεκλέχτηκε πρόσφατα για τρίτη συνεχόμενη φορά- και το έχει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να πάρει τη θέση συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, που τους άφησε ο πατραϊκός λαός εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως, όσον αφορά τη μεταφορά των εκθεμάτων απ’ το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και τη δήθεν «απαξίωσή» τους απ’ τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Ψωμάς υπερέβη τα εσκαμμένα. Αρχικά, έβγαλε μια ανακοίνωση που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, καθώς τα εκθέματα μεταφέρονται από τους εργαζόμενους του Δήμου και μεταφορική εταιρεία, με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ενώ κάποια εξ αυτών πάνε για συντήρηση και άλλα για προσωρινή αποθήκευση.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι άλλος ένας χώρος πολιτισμού στην Πάτρα αποκτά «νέα πνοή» -το αντίθετο απ’ αυτό που συνέβαινε όταν οι Δημοτικές Αρχές στις οποίες θήτευσαν τα μέλη του «Σπιράλ», τους παραχωρούσαν για επιχειρηματική δράση ή τους καταδίκαζαν στην απαξίωση.

Σήμερα το πρωί, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς στο τέλος της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, «ενημερώθηκε» ότι βρίσκεται στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η μεταφορική. Ανακοίνωσε ότι γίνεται «πλιάτσικο» (!) και έφυγε για να πάει επιτόπου να στήσει το σόου που είχε ήδη ετοιμάσει (τον περίμενε και εξειδικευμένο συνεργείο!!!).

Στην πόλη μας υπάρχουν αυτοί που εργάζονται και αυτοί που στο μυαλό τους έχουν μόνο να γκρεμίζουν και να συκοφαντούν! Τους ενημερώνουμε όμως, ότι οι πρακτικές «πες – πες κάτι θα μείνει» έχουν καταδικαστεί διαχρονικά από το λαό της Πάτρας.