«Η μαχητική απάντηση της νεολαίας, ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση!»

 

«Η μαχητική απάντηση της νεολαίας, ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση!»

Άρθρο του Αλέξανδρου Ανδριόπουλου,

πρωτοετή φοιτητή, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πατρέων

Χιλιάδες νέοι και νέες, πολλοί από εμάς για πρώτη φορά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επιλογή του τι θα ψηφίσουμε στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Δεν ερχόμαστε όμως πρώτη φορά αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, που κάθε χρόνο αφήνουν πίσω “κρανίου τόπο” ή με τις πλημμύρες που καταστρέφουν τις περιουσίες που οι γονείς και οι παππούδες μας έχτισαν με κόπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για “μαλακά και σκληρά” ναρκωτικά, μια θεωρία που τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες στοχεύουν να περάσουν στα μυαλά των νέων. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε θεατές, 10 χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια να πλαισιώνονται από ονόματα του ακροδεξιού χώρου.

Την ίδια ώρα, πολλοί νέοι και νέες, έχοντας δει όσα προαναφέρθηκαν, και ακόμα περισσότερα, ψάχνουν να βρουν πώς θα δώσουν λύση στα προβλήματά τους, πώς θα δώσουν μια “γροθιά” στην πολιτική που τσακίζει την ζωή μας και το μέλλον μας. Εμείς, η νεολαία, παλεύουμε για μια πόλη, μια χώρα, στην οποία η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό δεν θα είναι πολυτέλεια μόνο των οικονομικά ευκατάστατων, τα σχολεία θα λειτουργούν στο ύψος των αναγκών μας και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα, μια πόλη στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε.

Γι’ αυτή την πόλη, την περιφέρεια, την χώρα, παλεύει και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, η Λαϊκή Συσπείρωση, με Δήμαρχο τον αγωνιστή Κώστα Πελετίδη, που τα τελευταία 9 χρόνια έχει παλέψει και έχει καταφέρει την εύρυθμη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθούν εντελώς δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που είναι δίπλα στους δίκαιους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών, τόσο την περίοδο της πανδημίας για επαρκή μέτρα προστασίας, όσο και τα υπόλοιπα χρόνια, υπέρμαχη στα δίκαια αιτήματά μας. Μια Δημοτική Αρχή που έχει διεκδικήσει και έχει καταφέρει να υπάρχουν μέρη που οι νέοι θα μπορούν να αθλούνται δωρεάν, όπως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το Νότιο Πάρκο και πρόσφατα το Βόρειο Πάρκο στο Έλος της Αγυιάς, που προσέλαβε και για το σχολικό έτος 2023-2024, 180 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο εργασίας και όχι με τρίωρα και τετράωρα, ώστε οι μαθητές να μορφώνονται σε ένα κτήριο που δεν κινδυνεύει η υγεία τους, γιατί μιλάμε για μια Δημοτική Αρχή που στο επίκεντρο θέτει τα παιδιά, τους νέους, τις νέες, και έχει καταφέρει πολλά υπέρ του Πατραϊκού λαού.

Η απάντηση που ψάχνουμε λοιπόν, μπορεί να εκφραστεί, στις 8 Οκτώβρη, με μία ψήφο ελπιδοφόρα, προοδευτική και αναγκαία, μια ψήφο στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση, για να δυναμώσει ο αγώνας για μια ζωή στο μπόι των ονείρων μας.