“Δημοτική Αρχή Πάτρας, 9 χρόνια προσφοράς της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον Πατραϊκό λαό” – Άρθρο του αντιδημάρχου Διον. Πλέσσα

 

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ,

9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ»

Άρθρο του Διονύση Πλέσσα,

Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κλήθηκε από τον Πατραϊκό λαό να αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου Πατρέων από την  1η Σεπτέμβρη 2014 μέσα σε οικονομικές συνθήκες  εχθρικές για το λαό της Πάτρας από τις ασκούμενες πολιτικές της κάθε κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ–Ν.Δ. και εχθρικές επίσης από την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία των Δήμων.

Ο Πατραϊκός λαός προερχόμενος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, από την κρίση της πανδημίας και στη συνέχεια την κρίση της ενέργειας και της ακρίβειας, μέσα επιπλέον στο σύνολο των υπαρχόντων αντιλαϊκών νόμων, των αστικών κυβερνήσεων εξαθλιώνονταν οικονομικά, ενώ ο Δήμος συνεχώς απογυμνώνονταν από οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στις Υπηρεσίες του, δηλαδή από την υποχρηματοδότηση και τις απαγορεύσεις των προσλήψεων.

Ως Δημοτική Αρχή, έχοντας επιλέξει μετερίζι, τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού, ασκούντες και διοίκηση στο Δήμο, δώσαμε μάχες για να κρατηθεί ο λαός της πόλης μας όρθιος, να μην εξαθλιωθεί και να είναι σε θέση να αγωνιστεί για αυτά που δικαιούται.

Όχι μόνο δεν εφαρμόσαμε τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές που προβλέπουν για  κάθε υπηρεσία που παρέχει ο Δήμος να βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη οι δημότες, αλλά πήραμε σειρά αποφάσεων οικονομικής ελάφρυνσης υπέρ αυτών, όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που έδιναν τη δική τους μάχη για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Παράλληλα, αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και κινητοποιήσεις για τη χρηματοδότηση του Δήμου με την επιστροφή των παρακρατηθέντων / κλεμμένων από το ταμείο του Δήμου, χρήματα που γι’ αυτό το σκοπό έχει πληρώσει ο Πατραϊκός λαός και η κάθε κυβέρνηση παρακρατά.

Γιατί οι δημότες μας πρέπει να ξέρουν πως σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») από τους φόρους που πληρώνουν στο κράτος για ΕΝΦΙΑ, για ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών το 11,75% του ΕΝΦΙΑ, το 12% του ΦΠΑ και το 20% του φόρου μισθωτών υπηρεσιών θα πρέπει να προωθείται στους Δήμους από το κράτος για τη λειτουργία τους.

Για το Δήμο Πατρέων το σύνολο αυτό μας κάνει 91 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αντί αυτών, το κράτος μας δίνει μόνο 24-25 εκατ. ευρώ ετησίως και παρακρατά 66 με 67 εκατ. ετησίως, τα οποία η κάθε κυβέρνηση των αστικών κομμάτων τα προωθεί για το «καλό της ψυχής», των λίγων και την ανάπτυξη όπως αποκαλούν αυτό τον πολιτικό τους σχεδιασμό, για ακόμη περισσότερο πλούτο στους λίγους πάνω στα συντρίμμια του λαού.

Στα 9 χρόνια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής δηλαδή, μας έχουν παρακρατήσει 585 εκατ. ευρώ.

Ποσά που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, πριν το 2010, τα ελάμβαναν κατ’ αναλογία του πληθυσμού στο Δήμο Πατρέων και στους άλλους Δήμους πριν τους μνημονιακούς νόμους.

Από πλευράς τώρα του αριθμού των εργαζομένων του Δήμου και εδώ τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Την 1/1/2010 ο Δήμος Πατρέων είχε 1467 εργαζόμενους με μόνιμες θέσεις εργασίας,  ενώ την 31/12/2022 είχε μόνο 937 εξ’ αιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων και ακόμα λιγότερους από τότε, λόγω και των μέχρι σήμερα συνταξιοδοτήσεων.

Πόσα περισσότερα θα είχαμε προσφέρει στο Πατραϊκό λαό, έχοντας τα επί πλέον 585 εκατ. ευρώ και τους 530 Υπαλλήλους που μας λείπουν;

Μέσα σε αυτό το δυσμενές και ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου μας καταφέραμε το ακατόρθωτο. Να παράγεται έργο, να μη «χαρατσώνουμε» τον Πατραϊκό λαό, να αποπληρώνουμε δάνεια που μας κληροδότησαν προηγούμενες δημοτικές Αρχές, όπως και χρέη αυτών και παράλληλα να παίρνουμε αποφάσεις οικονομικής ελάφρυνσης και ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Ας δούμε μέσα σε αυτές τις αντιλαϊκές συνθήκες που ασκούσε και ασκεί Διοίκηση στο Δήμο η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε σχέση με τις συνθήκες στα οικονομικά του Δήμου, αλλά και σε σχέση με αριθμό εργαζομένων σε σύγκριση με πριν, τι έχουμε καταφέρει και πώς αντιμετώπιζαν τον Πατραϊκό λαό οι δημοτικές παρατάξεις της σημερινής ενωμένης  αντιπολίτευσης (όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται) που τότε ήταν Δημοτικές Αρχές και θέλουν να ξαναγίνουν , για να βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του ο Πατραϊκός λαός.

  1. Πριν τη Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι γονείς πλήρωναν  τα λεγόμενα «τροφεία» κάθε μήνα για να εγγράφουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (Δ.Π.Β.Σ.) του Δήμου. Από 1/1/2015 έχουμε καταργήσει τα τροφεία αυτά για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25000€ και το 85% των γονέων δεν πληρώνουν και εγγράφουν τα παιδιά τους δωρεάν στους Δ.Π.Β.Σ.
  2. Καταργήσαμε τα παρκόμετρα για την πληρωμή προς το Δήμο της στάθμευσης, γιατί είναι δημόσιος χώρος οι δρόμοι του Δήμου και τα αντικαταστήσαμε με συμβολική τιμή των 30 λεπτών (όσο το κόστος αγοράς και διακίνησης του κουπονιού/ξυστού).
  3. Δημιουργήσαμε 12 κατηγορίες συνδημοτών μας, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άποροι, δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κ.λπ., τους οποίους απαλλάξαμε από δημοτικά τέλη κατά 100%, αλλά και 50% μείωση τελών ανάλογα με το εισόδημα που καμία προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν το είχε κάνει, ενώ ούτε και τώρα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.
  4. Πριν την Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τέλη καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν οι δημότες ήταν 1,95€/τ.μ. στον οικιακό συντελεστή και 3,60€ /τ.μ. στον επαγγελματικό συντελεστή (για τους επαγγελματίες). Με τις συνεχόμενες μειώσεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, οι δημότες πληρώνουν 1€/τ.μ. από 1,95€/τ.μ. που πλήρωναν και σε δημοτικές/τοπικές κοινότητες 0,73€/τ.μ.
  5. Από την αρχή της θητείας μας, εντάξαμε τους χώρους βοηθητικής χρήσης κατοικιών (αποθήκες, γκαράζ, ημιυπαίθριους, πιλοτές κ.λπ.) σε χαμηλό συντελεστή 0,90€/τ.μ. που με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές πλήρωναν όσο και για τους κύριας χρήσης, δηλαδή 1,95€/τ.μ. Ο συντελεστής αυτός των βοηθητικών χώρων με τις νέες μειώσεις που έχουμε κάνει είναι ακόμα πιο χαμηλός 0,73€/τ.μ. σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Ακόμα έχουμε κάνει πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών στις κατοικίες που βρίσκονται α) πέριξ του βιολογικού καθαρισμού και β) πέριξ του χώρου υγειονομικής ταφής της Ξερόλακκας.
  6. Για τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (οικονομικής δραστηριότητας) στους επαγγελματίες, ο κλάδος των επαγγελματιών πλήρωνε με  τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές με επαγγελματικό συντελεστή 3,60€/τ.μ. Με τις μειώσεις που έχουμε κάνει, οι επαγγελματίες πλέον πληρώνουν με συντελεστή 2,90/τ.μ. αντί του 3,60€/τ.μ. που πλήρωναν και επίσης πέραν της μείωσης, δημιουργήσαμε ξεχωριστό μειωμένο συντελεστή για χώρους βοηθητικής χρήσης  όπως αποθήκες , υπόγεια, πατάρια καταστημάτων κ.λπ. και πληρώνουν 0,81€/τ.μ. αντί του 3,60€/τ.μ. που πλήρωναν με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και για τους χώρους αυτούς βοηθητικής χρήσης, λες και ήταν κύριοι επαγγελματικοί χώροι. Επίσης, έχουμε χαμηλότερους επαγγελματικούς συντελεστές για τους καταστηματάρχες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και τώρα Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδος, Βραχνεϊκων, Παραλίας και Ρίου από 0,81€/τ.μ. μέχρι 1,62€/τ.μ.
  7. Δημιουργήσαμε ξεχωριστό μειωμένο συντελεστή 0,81/τ.μ. για κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικούς Συλλόγους και ιδρύματα όπως Άσυλο Ανιάτων,  Κωνσταντοπούλειο, Μέριμνα, Κιβωτό της Αγάπης, Αντωνοπούλειο, Αγία Σκέπη, επίσης Πολιτιστικούς και Εκπολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και Εμπορικό Σύλλογο και Εργατικό Κέντρο. Όλοι οι παραπάνω με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές πλήρωναν όσο ήταν και  ο επαγγελματικός συντελεστής δηλαδή 3,60€/τ.μ., λες και είχαν οικονομική κερδοφόρα δραστηριότητα και δεν ήταν Σύλλογοι και Κοινωφελή Ιδρύματα.
  8. Δημιουργήσαμε ξεχωριστό και αυξημένο επαγγελματικό συντελεστή σε επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας που καμία προηγούμενη Δημοτική  Αρχή δεν το είχε κάνει και οι όμιλοι αυτοί πλήρωναν δημοτικά ανταποδοτικά τέλη όσο και ένας μικρομεσαίος επαγγελματίας που αγκομαχούσε να τα βγάλει πέρα. Οι Τράπεζες, Βιομηχανίες, Αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, Ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια, Εταιρείες σταθερής και κινητής Τηλεφωνίας, πολυκαταστήματα, Ασφαλιστικές Εταιρείες, έτοιμου σκυροδέματος, Ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων, Εταιρείες Logistics,  Καζίνο, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, πληρώνουν τώρα τέλη με συντελεστή 6€/τ.μ. και όχι με τον ίδιο συντελεστή που πλήρωνε π.χ. ένα μανάβικο με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
  9. Η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεχρεώνει το Δήμο από τα δάνεια που είχαν πάρει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές διότι θα πρέπει να μάθει ο Πατραϊκός λαός ότι τότε που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν 62% παραπάνω χρηματοδότηση από το κράτος σε σύγκριση με εμάς , έπαιρναν και δάνεια χρεώνοντας το Δήμο. Την 1η Σεπτέμβρη 2014 που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου παραλάβαμε δάνεια ύψους 21 εκατ. 123 χιλ. 265,55€ και με τις αποπληρωμές που κάνουμε, στις 31/07/2023 έχουμε φτάσει να απομένουν μόνο 7.015.351,18€. Ξεπληρώσαμε δηλαδή από αυτά, 14.107.914,37€ και θα είναι η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα έχει ξεχρεώσει το Δήμο, χωρίς να έχει χρεώσει ούτε με 1 ευρώ τον Πατραϊκό λαό. Αντίθετα, τον έχουμε ελαφρύνει οικονομικά από δημοτικά τέλη και τον έχουμε επίσης απαλλάξει μέσα από κατηγορίες συνδημοτών μας που είναι τσακισμένες οικονομικά από τις Κυβερνήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
  10. Σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης έχουμε πάρει επίσης για να στηρίξουμε οικονομικά τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, με απαλλαγές δημοτικών τελών και όχι μόνο, μέσα στην πανδημία πέραν των συνολικών μειώσεων τελών με το συνολικό  πακέτο στήριξης που πήραμε για την πανδημία με τα μέτρα του Απρίλη 2020, όπως επίσης για τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών από το 2015 με μειώσεις τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (για τους πάγκους τους στους δρόμους των λαϊκών) πάνω από 50% σε σύγκριση με το τέλος που ίσχυε το 2014.

Τα παραπάνω είναι κυρίαρχα και  μερικά αποτελέσματα του έργου μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον Πατραϊκό λαό σε οικονομικό επίπεδο, τα όποια συγκρινόμενα με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της ενωμένης σήμερα αντιπολίτευσης, δείχνουν καθαρά και με αποκαλυπτικά στοιχεία ότι μας χωρίζει πολιτική άβυσσος.

Πέραν αυτών, το οικονομικό πακέτο για τον Πατραϊκό  λαό – εκτός των τεχνικών έργων  που είναι ορατά σε όλο το Δήμο – προσαυξάνεται με τη σημαντική κοινωνική πολιτική μας μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού που πέραν των άλλων συνεχών σημαντικών δράσεών του, απόλαυσαν και φέτος το καλοκαίρι 930 παιδιά στις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου σε πλαζ και Ροϊτικα με πλήρες κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ψυχαγωγία, διατροφή και μεταφορά, μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν κατασκηνώσεις.

Το ίδιο στον Πολιτιστικό Οργανισμό με τις πολλές πολιτιστικές του δράσεις που έχουν αγκαλιαστεί από τον Πατραϊκό λαό, με ιδιαίτερα σημαντικές ποιοτικές εκδηλώσεις και παραστάσεις θεατρικές ή συναυλίες ή με εισιτήριο συμβολικό, προκειμένου ο λαός να έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά παραδόσεις μας, μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς, δημιουργούς και μουσικοσυνθέτες.

Το ΔΗΠΕΘΕ με το «Άρμα Θέσπιδος» καλλιτεχνική δημιουργία του αείμνηστου καλλιτεχνικού Δ/ντή του ΔΗΠΕΘΕ θεατράνθρωπου Κώστα Καζάκου «όργωσε» κυριολεκτικά τις γειτονιές του Δήμου με παραστάσεις σε σχολεία και γειτονιές αλλά και σε όλη την περιφέρεια πηγαίνοντας το θέατρο στο λαό. 

Όπως επίσης και ο δωρεάν Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος, αλλά και το φεστιβάλ στις γειτονιές του Δήμου μας με σειρά μουσικών εκδηλώσεων και ποιοτικών κινηματογραφικών ταινιών.

Το ίδιο στον αθλητικό τομέα σε όλες τις αθλητικές δομές και γήπεδα που συντηρήσαμε και αναβαθμίζουμε, με αθλητικό στολίδι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο από εγκαταλελειμμένο που το παραλάβαμε, με τη νεολαία μας να βρίσκει δωρεάν αθλητικό αποκούμπι στο Δήμο από την κρατική εγκατάλειψή της και φυσικά με πολλές αθλητικές δράσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενούμε στο Παμπελοποννησιακό το οποίο προσελκύει πλέον πανελλαδικό αλλά και διεθνές ενδιαφέρον για αθλητική φιλοξενία και αθλητικές διοργανώσεις.

Τα αναφέρουμε και αυτά διότι πρέπει να γνωρίζει ο Πατραϊκός λαός πως όλες αυτές οι δωρεάν κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές σημαντικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται , γίνονται από το ταμείο του Δήμου, δηλαδή ο Δήμος τις χρηματοδοτεί αφού από το κράτος δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ για τους Οργανισμούς μας όπως τον Κοινωνικό Οργανισμό, τον Πολιτιστικό, το ΔΗΠΕΘΕ, το Καρναβάλι που μετά την κρίση της πανδημίας στάθηκε αντάξιο των απαιτήσεων του θεσμού, το Δημοτικό Βρεφοκομείο με τη σημαντική προσφορά του στα παιδιά μας βρεφονηπιακής ηλικίας, όπως και του Κοινωνικού Οργανισμού για την προσχολική αγωγή.

Με 8.500.000 έως 9.500.000€ ετησίως χρηματοδοτούμε εμείς από το ταμείο του Δήμου, αντί το κράτος, αυτούς τους Οργανισμούς μας, προκειμένου να παρέχουμε τα παραπάνω στον Πατραϊκό λαό.

Έχουμε το νου μας στα παιδιά για να ολοκληρώσουν την προσωπικότητα τους πέραν της προσχολικής αγωγής γι’ αυτό και τα σχολεία μας στην Α΄ βάθμια και Β΄ βάθμια εκπαίδευση τα έχουμε μετατρέψει σε εκπαιδευτικά στολίδια που όταν τα παραλάβαμε το 2014 δεν είχαν ούτε ένα ρελέ ασφαλείας.

Χρηματοδοτούμε από το ταμείο του Δήμου την καθαριότητα στα σχολεία μας με πλήρες ωράριο εργασίας των 180 σχολικών καθαριστριών που προσλαμβάνουμε αντί των 3ωρων και 4ωρων την ημέρα που μέχρι αυτέ στις ώρες ημερησίως χρηματοδοτεί η κυβέρνηση.

Μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που το σύνολο των σχολικών καθαριστριών το προσλαμβάνει με πλήρες ωράριο εργασίας και όχι με 3ωρα και 4ωρα όπως οι υπόλοιποι Δήμοι, διαθέτοντας από το πενιχρό ταμείο μας μόνο τα 3 τελευταία χρόνια και μέχρι 30/06/2023 το ποσό του 1 εκατομμυρίου 79 χιλ. 418,72€.

Για όλα τα παραπάνω, είναι σημαντική η προσφορά των εργαζομένων του Δήμου μας που μέσα σε μεγάλες μειώσεις μισθών από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τεράστιων ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προς όφελος του Πατραϊκού λαού.

Η ύπαρξη δε, των απαιτούμενων δημοτικών Υπαλλήλων στο Δήμο μαζί με τη χρηματοδότηση, είναι από τους παράγοντες εκείνους, που μαζί επίσης με την πολιτική μας βούληση και τους αγώνες μας διαφυλάσσουν το δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας.

Γι’ αυτό είμαστε δίπλα τους, στις διεκδικήσεις τους και στους συνδικαλιστικούς τους αγώνες, στις συνθήκες εργασίας τους και στα οικονομικά τους δικαιώματα.

Σε μισθολογικές τους διαφορές από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, όπως δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τους έχουν κόψει αλλά και διαφορές σε δεδουλευμένα από κάθε αιτία (ανθυγιεινά επιδόματα-αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών, αναδρομικότητα διορισμών κ.λπ.) με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που είχαν, έχουμε αποδώσει στους εργαζομένους μας ποσό 2.434.810,68€ στο Δήμο Πατρέων, ποσό 861.155,39€ σε εργαζομένους του Κοινωνικού Οργανισμού, ποσό 752.097,56€ σε εργαζομένους του Πολιτιστικού Οργανισμού, ποσό 151.654,25€ σε εργαζομένους του Δημοτικού Βρεφοκομείου, ποσό 1.828.980,51€ σε εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», ποσό 61.000€ στο ΔΗΠΕΘΕ, μη ασκώντας εφέσεις σε δικαστικές αποφάσεις υπέρ αυτών ενώ και στις δικαστικές αίθουσες βρεθήκαμε με τη στήριξη μας στο δίκαιο των αιτημάτων τους.

Παράλληλα, με τη στήριξή μας σε δικαστήρια προς τους εργαζόμενους μας με μακροχρόνιες συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και με μη άσκηση εφέσεων κατά αυτών έχουμε μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε μόνιμη σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ): Στο Δήμο Πατρέων σε 8 εργαζόμενους, στον Κοινωνικό Οργανισμό σε 110 εργαζόμενους, στο Βρεφοκομείο σε 26 εργαζόμενους, όπου τώρα εργάζονται σε μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι «μπες ψυχή βγες ψυχή» όπως τους/τις είχαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της σημερινής αντιπολίτευσης.

Σημαντικό κομμάτι, με συγκρίσεις σε οικονομικό επίπεδο, αποτελούν επίσης τα χρέη που παραλάβαμε από τις Διοικήσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών στους Οργανισμούς του Δήμου από προμηθευτές και επαγγελματίες. τα οποία χρέη ως οφειλόμενα αποπληρώσαμε: Στον Πολιτιστικό Οργανισμό 492.825,68€, στο Καρναβάλι 4.012.000€, στο ΔΗΠΕΘΕ 55.000€ και φροντίζουμε ο κάθε επαγγελματίας να πληρώνεται στην ώρα του για τις υπηρεσίες ή προμήθειες που προσφέρει στις Υπηρεσίες μας, χωρίς να συσσωρεύονται χρέη, αλλά και με υπεύθυνη στάση απέναντι στους επαγγελματίες που συναλλασσόμαστε. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Με γνώμονα τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού και των εργαζομένων που εκπροσωπούμε, πορευτήκαμε και πορευόμαστε μέσα σε τέτοιο εχθρικό για Δήμο και λαό περιβάλλον απ’ όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα και τα ατράνταχτα και αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία δείχνουν το ποιος είναι με ποιον.

Μόνοι μας για το λαό και τα παιδιά μας και όλη η ενωμένη αντιπολίτευση, σαν μια παράταξη απέναντί μας, πιστή στα κόμματά τους, που έχουν εξαθλιώσει και εξαθλιώνουν το λαό μας.

Το αποκαλύπτουν και οι ίδιοι πλέον χωρίς προσχήματα. Το πολιτικό σύστημα που υπηρετούν με τις παρατάξεις τους από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ακροδεξιά, δεξιά και δήθεν απολιτίκ, έχει και έχουν τον ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ.

Την «απαλλαγή» του Δήμου Πατρέων από αυτή τη Δημοτική Αρχή της προσφοράς προς το λαό. Την «απαλλαγή» του Δήμου Πατρέων από τον κομμουνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Στην περίπτωση αυτή, «στράφι θα πάνε» οι κατακτήσεις του Πατραϊκού λαού με τη Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όσα έχουμε καταφέρει. Γιατί η ενωμένη αντιπολίτευση, πιστή στα κόμματα τους και στις κυβερνήσεις τους, θα βάλει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη του Πατραϊκού λαού όπως πριν, προκειμένου η κάθε υπηρεσία προς τους δημότες του Δήμου να πληρώνεται αδρά ως ακριβό εμπόρευμα από το λαό, όπως επιτάσσουν οι αντιλαϊκοί νόμοι τους που προσκυνούν.

Πέραν αυτών, θα ανοίξει ο δρόμος για «το καλό της ψυχής» των λίγων που βλέπουν το Δήμο ως φιλέτο για οικονομική άλωση και αφαίμαξη του Πατραϊκού λαού, όπως επίσης και για την άλωση της δημοτικής περιουσίας, όπως π.χ. την Πολιτεία/Σφαγεία και όχι μόνο στο παρελθόν, που τη λεηλάτησαν δήθεν για την «ανάπτυξη» και τώρα την έχουμε μετατρέψει σε κόσμημα επ’ ωφελεία του Πατραϊκού λαού.

Πέραν των οικονομικών πεπραγμένων μας που παρουσιάσαμε, είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ τα στοιχεία, επίσης, σε σειρά κεφαλαιώδους σημασίας ζητημάτων με επιλογές μας και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές, ύδρευση, αποχέτευση, έργα αναπλάσεων, ανάπτυξη (για ποιον;), Αντιπυρική και Αντιπλημμυρική Προστασία, διέλευση τραίνου, παραλιακό μέτωπο κ.λπ., που για εμάς στο επίκεντρο ήταν και είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι η κερδοφορία των λίγων του οικονομικού πλούτου.

Αυτοί είναι πολιτικοί σχεδιασμοί της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί σχεδιασμοί των κομμάτων τους που υπηρετούν ως μια πλέον παράταξη εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τους πολιτικούς τους αυτούς σχεδιασμούς τους έχει χαλάσει μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τους ίδιους αυτούς πολιτικούς σχεδιασμούς, θα τους χαλάσει ξανά ο Πατραϊκός λαός από την πρώτη Κυριακή των εκλογών στις 8 του Οκτώβρη, οπότε και θα δώσει ενισχυμένα ποσοστά στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση και θα επανεκλέξει πανηγυρικά τη Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη!