Το «πρόγραμμα» του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Αϊβαλή – Άρθρο του Διονύση Κλάδη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

 

Το «πρόγραμμα» του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Αϊβαλή

Άρθρο του Διονύση Κλάδη,

Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

 Να αφήσει η Πάτρα πίσω το «παλιό» και να έρθει το δήθεν νέο, ακούσαμε στην προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κ. Αϊβαλή, μαζί με το «πρόγραμμα» του συνδυασμού του για το Δήμο.

Με βάση τα παραπάνω και όχι μόνο, κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις που έχουν τη σημασία τους για το λαό και γιατί χρειάζεται να επανεκλέξει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Ο κ. Αϊβαλής, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να αγνοήσουν ότι με τη σημερινή δημοτική Αρχή, για εννιά χρόνια, δόθηκε μάχη απέναντι στην οικονομική κρίση, τη μεγάλη ανεργία που μάστιζε την πόλη, απέναντι στην πανδημία, για την υγεία του λαού, τη στήριξη των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, καθημερινά. Θέλει να ξεχάσουμε, ότι με αυτή τη Δημοτική Αρχή και μέσα από τις συνολικές αγωνιστικές διεκδικήσεις της, εξασφαλίστηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργων και υποδομών, για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και τη νεολαία της. Προφανώς και θα ήθελε, όλα αυτά να στρώνονται στο … τραπέζι των μεγάλων οικονομικών-επιχειρηματικών συμφερόντων για τη διευκόλυνση των επενδύσεών τους, επιφυλάσσοντας για το Δήμο ρόλο «ντίλερ» και «μοιράσματος της τράπουλας», ανάμεσα σε αυτά, όπως έπραξαν (αλλά και πράττουν ως αντιπολίτευση) οι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και από τις κυβερνητικές τους θέσεις, όπως και οι έτεροι διεκδικητές του Δήμου πράττουν.

Δεν είδαμε καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του ΤΕΕ, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις κατασκευές και όχι μόνο. Δεν είπε λέξη για τους αναγκαίους ελέγχους ασφαλείας στα μεγάλα και μικρότερα έργα και υποδομές, τόσο πριν όσο και μετά την τραγική κατάληξη που είχε η κατάρρευση της γέφυρας τον Ιούλιο στα Μποζαϊτικα. Επιπλέον, όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί προεδρίας του, δεν ακούσαμε πουθενά το ΤΕΕ να μιλά γι’ αυτά τα ζητήματα.

Σήμερα, ο λαός στη Θεσσαλία ζει μέσα στις λάσπες. Δεν τον ακούσαμε να «ξεστομίζει» έστω μία λέξη! Ούτε καν για αλληλεγγύη! Δεν ακούσαμε επιπλέον, ούτε λέξη για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα.

Επειδή τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, υγειονομικών στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις φοιτητικής στέγης «βγάζουν μάτι» στην πόλη -με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων που ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα, βάζοντάς τα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη- δεν ακούσαμε τίποτα να λέγεται από τον εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ! Ούτε καν για τα Νοσοκομεία 409 και Νοσημάτων «Θώρακος», που ο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, έκλεισε. Δεν λέει τίποτα, ούτε για το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο», που εγκαταλείπεται από προσωπικό και εξοπλισμό. Και πώς να πει, φυσικά, όταν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν, οι πολιτικές που ακολουθούν, τάσσονται υπέρ της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία, παιδεία και όχι μόνο, αντιμετωπίζουν όλα αυτά όχι ως δικαιώματα που οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να απολαμβάνουν και μάλιστα με βάση τις σημερινές ανάγκες, αλλά ως ευκαιρίες! Γι’ αυτό, δεν ακούστηκε επίσης τίποτα, για τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων για στέγη! Τα ίδια και από τους άλλους δύο «διεκδικητές».

Ενώ οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, δεν κρύβουν την πρόθεσή τους για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με δεδομένο και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, ακόμη και με αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, ο κ. Αϊβαλής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη! Αν και δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος, νεολαίος, λαϊκός άνθρωπος που να θέλει πυρηνικά όπλα λίγο έξω από την Πάτρα και πουθενά στη χώρα. Ο ίδιος, όπως και τα κόμματα που στηρίζουν τον Αϊβαλή, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς μιλάνε, σαν «να μην τρέχει τίποτα»!

Επειδή τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος, αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Αϊβαλής, είναι το παλιό, αυτό που ο λαός ζει καθημερινά με σωρεία αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων!

Είναι το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται κατ’ επιλογήν και παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών – οικονομικών ομίλων (που τρίβουν τα χέρια τους), εντός και εκτός χώρας, των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με τα καθημερινά δείγματα γραφής του κατά των λαών παγκοσμίως, για την επικράτηση και μεταξύ των μερίδων των αστικών τάξεων και στους ανταγωνισμούς τους! Είναι το πρόγραμμα που βλέπει τις ζωές μας ως κόστος, με συνέπειες όπως τα Τέμπη, η Πύλος, είναι οι το γεγονός ότι καιγόμαστε με τις πρώτες ζέστες και πνιγόμαστε με τα πρωτοβρόχια… 

Αυτό είναι το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμά Αϊβαλή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!

Γι’ αυτό, πανελλαδικά, από τα 39 ψηφοδέλτια σε Δήμους με επικεφαλής υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τα 28 τα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. 

Γι’ αυτό επιπλέον, Πανελλαδικά από τα 61 ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα σε Δήμους, με επικεφαλής υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τα 48 τα στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τίποτα καινούργιο λοιπόν δεν έχουν να μας πουν!

Εκπροσωπούν το παλιό, το φθαρμένο, ένα σύστημα που σαπίζει και μόνο προβλήματα για το λαό γεννά!

Το πραγματικό, ριζοσπαστικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα είναι αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, με τα δείγματα γραφής που έδωσε και δίνει καθημερινά υπέρ των εργαζομένων και του λαού η Δημοτική Αρχή για τα δικά τους συμφέροντα, σε σύγκρουση με κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο και τις δυσκολίες που καθημερινά βάζουν.

Ρωτάμε επίσης τον κ. Αϊβαλή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τι στηρίζει; Τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ; Μήπως και τους δύο μαζί;

Ό,τι και να απαντήσει αυτός και αν είναι ο καιροσκοπισμός της πολιτικής τους!