«Πώς βλέπει την πόλη ένας διανομέας» – Άρθρο του Χάρη Λυκοθανάση, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου

«Πώς βλέπει την πόλη ένας διανομέας»

Άρθρο του Χάρη Λυκοθανάση,

Συνδικαλιστή στο χώρο των delivery, διανομέα στην e-food,

Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου


Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, διανύω καθημερινά πολλά χιλιόμετρα από την μια άκρη  της πόλης στην άλλη. Μπορώ και παρατηρώ με κάθε λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στην πόλη μου.

Στα πρώτα χρόνια της δουλειάς μου και πριν  αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, παρατηρούσα μια πόλη σε πλήρη εγκατάλειψη, μια πόλη που κανείς δεν είχε όραμα να της δώσει, μια πόλη που αναζητούσε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Πολίτες, ζούσαν σε μια πόλη χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Σε μια πόλη χωρίς πράσινο, χωρίς πάρκα αναψυχής, χωρίς πλατείες αξιοποιημένες, σε μια πόλη παρατημένη στην τύχη της! Διέκρινα γονείς με τα παιδάκια τους να προσπαθούν να διασχίσουν διαβρωμένα πεζοδρόμια, συμπολίτες μας ΑμΕΑ ή τρίτης ηλικίας να είναι αποκλεισμένοι από κάποιους δρόμους και πεζοδρόμια, γιατί δεν μπορούσαν να τα διασχίσουν! Γειτονιές υποβαθμισμένες, χωρίς τον στοιχειώδη φωτισμό. Όλα τα παραπάνω ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα.

Όχι, δεν άλλαξαν όλα σε μια νύχτα.

ΣΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ  ΤΗΣ  “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, καθημερινά βλέπεις κάτι να αλλάζει. Ένας συνεχόμενος αγώνας, μια Δημοτική Αρχή διαφορετική από τις προηγούμενες. Μια Δημοτική Αρχή που δεν έχει σύμμαχο το κράτος, μπορεί και οραματίζεται μια πόλη γεμάτη πράσινο, πάρκα και παιδικές χαρές, πολιτιστικές δράσεις, καθώς και αθλητικές διοργανώσεις. Είναι πάρα πολλά τα σημαντικά έργα που έχουν γίνει σταδιακά, όπως το Νότιο πάρκο, η Πλατεία Αγίου Αλεξίου, η Πλατεία Ανθούπολης, ο ποδηλατοδρόμος, ανακατασκευή σε όλες τις παιδικές χαρές και τέλος το Έλος  της Αγυιάς.

Σαν διανομέας, μπορώ και πηγαίνω σε συνοικίες που τα προηγούμενα  χρόνια φοβόσουν να πλησιάσεις, λόγω έλλειψης φωτισμού. Έγιναν πολλές και ουσιαστικές αλλαγές στο οδόστρωμα -μείζον πρόβλημα για εμάς τους διανομείς. Μπορούμε και κυκλοφορούμε με άνεση, γιατί η διάνοιξη της οδού Κανακάρη έλυσε πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα και αποσυμφόρησε από την κίνηση το κέντρο της πόλης, παρέχοντας γρήγορη και ασφαλή διέλευση απ’ το βόρειο κομμάτι προς το νότιο.

Η δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στην πόλη, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία και την ευεξία των κατοίκων της, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της περιόδου του covid.

Όλα τα παραπάνω, είναι απλά ένα δείγμα για το πώς η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, σέβεται την πόλη, σέβεται τον Πατραϊκό λαό, σέβεται τον συνάνθρωπο και δεν σταματάει εδώ, συνεχίζει να διεκδικεί, γιατί εάν δεν διεκδικήσεις δεν σου χαρίζεται τίποτα.

Νιώθω ότι η επιλογή του Δημάρχου, να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, δίνει την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων ενός κλάδου που είναι στο  περιθώριο από το ίδιο το κράτος και την κυβέρνηση, η οποία μας είχε αποκαλέσει εργαζόμενους “χαμηλής έντασης”.

Επίσης, η αγάπη που έχω για την πόλη μου, την πόλη που μεγάλωσα, με έκαναν να ασχοληθώ με τα κοινά, ώστε να συμβάλω στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή.

Στις εκλογές του Οκτώβρη, μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή των εργαζομένων, του λαού της πόλης, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής το Σωτήρη Παρίση και φυσικά, επανεκλέγοντας τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη!