«Πολιτικός μονόδρομος για το λαό η στήριξη Πελετίδη!» – Άρθρο της Φωτεινής Συριώτη – Κυπραίου, Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δήμου Πατρέων, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

«Πολιτικός μονόδρομος για το λαό η στήριξη Πελετίδη!»

Της Φωτεινής Συριώτη – Κυπραίου,
Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δήμου Πατρέων,
υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

Πέρασαν τέσσερα  χρόνια από την συμπόρευσή μου με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια, εκ των έσω πλέον, ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, ιδίοις όμμασι διαπίστωσα αυτό που ήξερα και που όλοι οι Πατρινοί αναγνωρίζουμε και λέμε στις μεταξύ μας συζητήσεις: ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ.

Τέσσερα χρόνια, λοιπόν, με αφοσίωση, υπευθυνότητα και συνέπεια, υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών αυτής της πόλης και συγκεκριμένα των σημαντικότερων όλων, των παιδιών! Γιατί αυτοί οι πολίτες είναι το μέλλον του τόπου μας! Είναι τα παιδιά ΜΑΣ, η νέα γενιά!

Σε ένα περιβάλλον, λοιπόν, καθόλου φιλικό, αφού το κεντρικό κράτος έχει αποφασίσει και έχει μεταφέρει πάνω από 200 αρμοδιότητες στους Δήμους τα τελευταία χρόνια, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση, εμείς στο Δήμο της Πάτρας με τη  Λαϊκή Συσπείρωση, κόντρα στα θέλω τους και στις μύχιες σκέψεις τους για αποδόμηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, είμαστε εδώ για να πούμε ΟΧΙ στα σχέδιά τους. Να διεκδικήσουμε και να πούμε ΝΑΙ στην ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Με τις  πενιχρές χρηματοδοτήσεις από το κράτος (91.000.000€ έπρεπε να παίρνει ο Δήμος μας βάσει των νόμων που οι ίδιοι θέσπισαν και παίρνουμε μόνο 24.000.000€) είπαμε: Τελειώσαμε με την απραξία και βάλαμε στόχο την νοικοκυροσύνη.

Με σεβασμό, αναγνώριση και πίστη ότι σε όλα τα παιδιά αξίζει ισότητα, ίση μεταχείριση, ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς, δώσαμε το βάρος των ενεργειών μας στη βελτιστοποίηση του σχολικού περιβάλλοντος. Εκεί που τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο.

  • Τοποθετήσαμε ρελέ και αλεξικέραυνο σε όλα τα σχολεία (δεν είχαν ρελέ!!!).
  • Από τα 257 σχολικά κτίρια στο Δήμο μας, εκσυγχρονίσαμε τα 210 και συνεχίζουμε.
  • Αντικαταστήσαμε με LED φωτισμό τις λάμπες σε όλα τα σχολικά κτίρια στο 100%. (55.000 λάμπες).
  • Πάνω από 20 Ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ είναι σε εξέλιξη:
  1. Το Πολυκλαδικό Λύκειο στην Κανακάρη
  2. Το συγκρότημα στου Μαρούδα (4ο, 5ο  Γυμνάσιο  & 5ο Λύκειο)
  3. Τα Πρότυπα  Πειραματικά και
  4. Το 2ο Λύκειο στην περιοχή Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα
  • Νέα σχολικά κτίρια ανεγείρονται: 3ο Γυμνάσιο, 12ο Δημοτικό.
  • Έχουν μπει σε κατασκευαστικά προγράμματα το Δημοτικό & Νηπιαγωγείο του Αγίου Βασιλείου, το Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο, ενώ έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος για  το 10ο Λύκειο Πάτρας.
  • Έχουν εξευρεθεί και διασφαλιστεί χώροι και συντάσσονται φάκελοι, ώστε να υποβληθούν στην ΚΤΥΠ για τα παρακάτω σχολεία:
  1. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ)
  2. Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)
  3. Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Καμινίων
  4. 2ο Λύκειο Πάτρας
  5. 10 Νηπιαγωγεία

Οι σχολικές επιτροπές, το φθινόπωρο του 2014 βρέθηκαν  χρεωμένες με υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΥΑΠ. Σήμερα, με μειωμένη τη χρηματοδότησή τους κατά 50%, έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές και πληρώνονται όλοι οι λογαριασμοί εμπρόθεσμα. Η ενεργειακή κρίση υπερδιπλασίασε τα κόστη σε όλους τους λογαριασμούς, κάτι που άλλωστε βιώνουμε όλοι και στα σπίτια μας! Η κρατική χρηματοδότηση παραμένει στα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα.

Τα σχολεία μας, όμως, με αυτή τη Δημοτική αρχή, με μεγάλους κόπους και θυσίες, δεν έμειναν χωρίς ρεύμα -όπως έγινε το χειμώνα σε Λύκειο μεγάλου Δήμου της χώρας μας. Τα παιδιά μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας, δεν πάγωσαν μέσα στα σχολικά κτίρια, γιατί αυτή η Δημοτική αρχή δεν έχει αφήσει ποτέ τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο. Γιατί προτεραιότητά μας ήταν και είναι τα παιδιά μας και έτσι θα συνεχίσουμε!

Τούτη την ώρα, λοιπόν, που αλυχτούν σαν Αγαρινά σκυλιά όλες οι συντεχνίες της σκοπιμότητας και των επιχειρηματικών συμφερόντων και λασπολογούν ενάντια στην πιο φιλολαϊκή δημοτική αρχή που γνώρισε αυτή η Πόλη, βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της και τη ζωή όλων των κατοίκων της.

Ο λαός ενωμένος, με μπροστάρη τον αγωνιστή, οραματιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα αποτρέψει τα εγκλήματα που επιφυλάσσουν κατά της πόλης και των πολιτών της:

  • Δεν θα επιτρέψουμε επίγεια ή υπέργεια διέλευση του τρένου.
  • Δεν θα επιτρέψουμε μεταφορά φυσικού αερίου με βυτιοφόρα να πηγαινοφέρνουν το Χάρο στην Πατρών – Αθηνών, ούτε χωροθέτηση δεξαμενών αποθήκευσης εντός του αστικού ιστού.
  • Δεν θα δεχτούμε ποτέ διαδημοτικό φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, για να πληρώνουν οι Πατρινοί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του και να εκτιναχθεί η τιμή του νερού.
  • Με τις επεκτάσεις του Βιολογικού καθαρισμού που γίνονται, θα κλείσουν οι κοστοβόροι βόθροι.
  • Επεξεργασία απορριμμάτων στο εργοστάσιο Φλόκα με χαμηλό κόστος.
  • Πάρκο στο Ριγανόκαμπο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!