Η πλάζ της Αγυιάς πρέπει να μείνει ελεύθερη για όλους και να μην παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ως ιδιωτική παραλία

Με σύνθημα «Ένα σωσίβιο για την Πλαζ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας, πραγματοποίησε χθες το βράδυ συγκέντρωση στην πλαζ της Αγυιάς, επαναλαμβάνοντας: «Η παραλιακή της Πλαζ και η ευρύτερη περιοχή είναι η ιστορία της Αγυιάς. Δεν θα την «πνίξουμε» στο χρήμα».
Στην συγκέντρωση ήταν παρών και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον αγώνα της Δημοτικής Αρχής, να αποτρέψει το σχέδιο της κυβέρνησης, μέσω της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. (διάδοχο του ΤΑΙΠΕΔ), να την ιδιωτικοποιήσει όπως όλες τις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα». Μάλιστα, εμποδίζει –παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη- την αδειοδότηση των καντινών που κάθε χρόνο λειτουργούν στην Πλαζ και εξυπηρετούν χιλιάδες δημότες κι επισκέπτες!
Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση, με νομοθετική της ρύθμιση, την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ψήφισε στην Βουλή την εκχώρηση στην ΕΤΑΔ Α.Ε., των παραλιών που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα» -μεταξύ αυτών και η πλαζ- και να προορίζονται για «αξιοποίηση» από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.