Έλεγχος προσβασιμότητας των έργων ανάπλασης της Άνω Πόλης απο εκπροσώπους του Γραφείου ΑΜΕΑ του Δήμου

Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 εκπρόσωποι από το γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων, θα επισκεφθούν τα έργα ανάπλασης της Άνω Πόλης, όπως και όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ιστό της Πάτρας, με σκοπό τον έλεγχο της προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητική αναπηρία και αισθητηριακές βλάβες.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ του Δήμου και την μηχανικό Μαρία Ζέρβα.
Σε δήλωσή της η γιατρός, υπεύθυνη του Γραφείου ΑμεΑ του Δήμου, δημοτική σύμβουλος, Ιουλία Συροκώστα – Σταθοπούλου, τονίζει μεταξύ άλλων: «Κεντρικός και ζωτικός πυλώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κινητικά αναπήρων, είναι η καθολική τους πρόσβαση σε όλο το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, σε όλα τα αγαθά και σε όλες τις υπηρεσίες.
Μαχόμαστε να καταστήσουμε την Πάτρα πιο φιλική από κάθε άποψη για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων τους κινητικά αναπήρους και τα άτομα με αισθητηριακές βλάβες.
Η τήρηση του σύγχρονου οικοδομικού κώδικα και της νομοθεσίας που επιβάλλει την προσβασιμότητα σε όλες τις νέες κατασκευές, δημόσιες και ιδιωτικές, υποχρεώνοντας παράλληλα τις όποιες δυνατές εργονομικές προσαρμογές στις ήδη υπάρχουσες και στο δομημένο περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπινες πόλεις με πράσινο, ελεύθερους χώρους, άνετα πεζοδρόμια και γενικότερα πόλεις που να σέβονται τον άνθρωπο, το παιδί, τον ηλικιωμένο και ιδιαίτερα τον ανάπηρο».