Κ. Πελετίδης: Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για το Καραμανδάνειο – Πρόκληση η επισκεψη της κ.Γκάγκα στο νοσοκομείο

Η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Μίνας Γκάγκα, στο πολύπαθο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, αποτελεί πρόκληση.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Καραμανδανείου, έχει στείλει σειρά επιστολών, τόσο στον Υπουργό Υγείας, όσο και στην ίδια την Αναπληρώτρια Υπουργό, με τις οποίες αναδεικνύει κρίσιμα ζητήματα και ελλείψεις του Νοσοκομείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του, τη στιγμή που αυτό αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει.

Επιπλέον, δεκάδες φορείς της Πάτρας, χιλιάδες λαού, με τις κινητοποιήσεις τους, που κορυφώθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνη, δήλωσαν την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν το Καραμανδάνειο και να διεκδικήσουν την ουσιαστική του αναβάθμιση, με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού και εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

Μετά απ’ όλα αυτά, ακόμα δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις, ούτε έχουν δρομολογηθεί λύσεις.

Όλα τα προβλήματα είναι εις γνώσιν της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου. Χρειάζεται συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του, αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να καταφέρει να διατηρεί την εύρυθμη λειτουργία του, άμεση προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας, λειτουργία του Τμήματος Μαγνητικού Τομογράφου.

Σ’ αυτά πρέπει να δώσει απαντήσεις η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός, αλλιώς οι επισκέψεις είναι κενές περιεχομένου.