Η Δημοτική Αρχή τίμησε την 49η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα, μαζί με τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικάτων

Η Δημοτική Αρχή, τιμώντας την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα, μαζί με τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικάτων, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος, καθώς και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια, στην οποία κρατήθηκαν και βασανίστηκαν πολλοί αγωνιστές.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης κατέθεσε στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, όπως και οι Πρόεδροι του Συλλόγου και των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου. 

Στη συνέχεια με πορεία, έφτασαν όλοι οι συμμετέχοντες, στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, όπου κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας, καθώς και ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73. 

Ο Δήμαρχος, δήλωσε τα εξής στα μέσα ενημέρωσης: «Τιμούμε τους νεκρούς μας, τιμούμε τους αγωνιστές, που απέδειξαν και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, ότι κάποιοι που νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι και βρίσκονται απέναντι από τον λαό που έχει το δίκιο, χάνουν την δύναμή τους. Η νεολαία μας, ο λαός μας, τους σκόρπισαν και αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Κάποιοι και πάλι νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι και πως μπορούν να λιώσουν τον λαό μας με χίλιους τρόπους. Εμείς όμως έχουμε την δύναμη. Μπορεί να είμαστε μικρός λαός, αλλά είμαστε δυνατοί. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και ο λαός που παράγει τον πλούτο, να έχει και τα οφέλη του και όχι αυτοί που παρασιτούν πάνω του και τον έχουν μόνιμα βυθισμένο στην δυστυχία».

Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ενώ παιάνιζε τραγούδια του αγώνα, η Μπάντα του Δήμου Πατρέων.