Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στη συνάντηση για τον συντονισμό των εθελοντών στο έργο της πρόληψης και της αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα στη συνάντηση που έγινε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, σε χώρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, με τις εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών της περιοχής και τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον συντονισμό των εθελοντών στο έργο της πρόληψης και της αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, κ. Λουκάς Μούτσελος, ο Διοικητής του 1ου Πυροσβετικού Σταθμού Πάτρας, κ. Αργύρης Φαλίδας, εκπρόσωποι των Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας, της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας, της εθελοντικής Ομάδας «Άγιος Βασίλειος», της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχνεΐκων, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Φιλοδασικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σαραβαλίου Πατρών «Ο Άγιος Νικόλαος» και του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας ΩΛΕΝΟΣ.   

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες για την προσφορά τους, τόνισε ότι οι εθελοντές θα έχουν το Δήμο στο πλευρό τους για την στήριξη του έργου τους και σημείωσε ότι πρέπει όλοι μαζί να συντονιστούν για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παρέχει η Πολιτική Προστασία του Δήμου στις ομάδες των εθελοντών για την κάλυψη των αναγκών τους, κατά το διάστημα που θα συμμετέχουν στην αντιπυρική προστασία. 

Από την πλευρά του ο Διοικητής των πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας υπογράμμισε ότι έχει γίνει ήδη πολύ καλή δουλειά στη συντήρηση των δασικών οδών και ότι ο έλεγχος στις υδατοδεξαμενές έδειξε πως αυτές είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ζήτησε οι εθελοντές να επιχειρούν με ασφάλεια και τόνισε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια.