ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενης, μετά από αίτημα του Δήμου Πατρέων, για την εξέταση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Χρήστος Κορδάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Καραγιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βίνης.   

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις από τον Δήμο και την ΕΡΓΟΣΕ, σε θέματα τεχνικά και οικονομικά. 

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η υπογειοποίηση από το Ρίο, πλην όμως μέχρι σήμερα υπάρχουν, όπως είπε, μεγάλες δυσκολίες στην ανεύρεση της χρηματοδότησης του έργου.

Ο Δήμαρχος μετέφερε ως μοναδική αποδεκτή λύση από την πόλη την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος μέρος παράπλευρων έργων, όπως την ανάπλαση και κατασκευή  του γραμμικού πάρκου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης. 

Προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση με την ΕΡΓΟΣΕ.