Επισκευάστηκε και επανατοποθετήθηκε το ρολόι στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Επισκευάστηκε και επανατοποθετήθηκε σήμερα το πρωί, το άνθινο ρολόι, ένα από τα τοπόσημα της Πάτρας.
Το ρολόι είχε αφαιρεθεί στις 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να επισκευαστεί από τις φθορές που προκάλεσαν βάνδαλοι, όταν πάτησαν πάνω στους λεπτοδείκτες και προκάλεσαν βλάβη στον άξονα του ρολογιού. Μάλιστα, είχε προηγηθεί ακόμα μια προσπάθεια καταστροφής του, μια μέρα πριν, αλλά οι ζημιές ήταν μικρές και επιδιορθώθηκαν άμεσα από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου, του Δήμου Πατρέων.
Οι εργασίες επισκευής του ρολογιού, πραγματοποιήθηκαν από τον συμπολίτη Λεωνίδα Σκούτα, που είναι ο άνθρωπος, ο οποίος το επισκεύασε το καλοκαίρι και είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του.
Υπενθυμίζεται, ότι το άνθινο ρολόι, αποκαταστάθηκε και επανατοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, δεσπόζοντας και πάλι ολάνθιστο στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Είναι έργο του ωρολογοποιού Δημήτρη Δρακόπουλου και συνδέεται για περισσότερο από μισό αιώνα άρρηκτα με την πλατεία. Η λειτουργία του ρολογιού παρουσίαζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν προκληθεί από τη φυσική φθορά, αλλά και λόγω βανδαλισμών.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τον κ. Σκούτα, αφορούσαν στην κατασκευή βάσης για τον μηχανισμό, στην ανακατασκευή του μηχανισμού (αντικατάσταση κατεστραμμένων γραναζιών, επισκευή λοιπών γραναζιών, επισκευή των εδράνων, αντικατάσταση όλων των ρουλεμάν και επιπλέον βελτιωτικές τροποποιήσεις όπως αντικατάσταση αξόνων και τοποθέτηση ρουλεμάν), του ηλεκτρικού μοτέρ και όλων των ηλεκτρολογικών, αλλαγή των λιπαντικών και επισκευή και επίστρωση με ηλεκτροστατική βαφή των δεικτών, του κουβουκλίου, του μηχανισμού και της βάσης.