Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την Αντιδήμαρχο Υγείας – Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, μετέβησαν σήμερα το πρωί στις τρεις πλατείες της Πάτρας, όπου διενεργούνται rapid test για τον κορωνοϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την Αντιδήμαρχο Υγείας – Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, μετέβησαν σήμερα το πρωί στις τρεις πλατείες της Πάτρας, (Κύπρου, Γεωργίου και Ελευθερίας), όπου διενεργούνται rapid test για τον κορωνοϊό, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η δράση πραγματοποιείται από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και τον ΕΟΔΥ.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε για το θέμα στα μέσα ενημέρωσης: «Σήμερα γίνεται μια ανίχνευση για το τι γίνεται με τον γενικότερο πληθυσμό, γιατί η υπόθεση με τον κορωνοϊό παίρνει έκταση και σε λίγο καιρό αυτό που θα δοκιμαστεί είναι το υγειονομικό μας σύστημα κι εδώ είναι η ένταση και η προσοχή που απαιτείται. Διότι αυτό που γίνεται σήμερα, είναι μια δειγματοληψία, για να δούμε πού βρισκόμαστε, δεν λύνει όμως το πρόβλημα. Η κυβέρνηση και η Διοίκηση Υγείας στην περιοχή μας, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας με υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ και μηχανήματα».
Η Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας δήλωσε: «Ο κόσμος έχει τις αγωνίες του και αυτό που γίνεται σήμερα, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα μας επιτρέψει να έχουμε μια εικόνα, αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Ιδιαίτερα σε κλειστές δομές, τα rapid test για τον κορωνοϊό πρέπει γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο οι έλεγχοι, ήταν κάτι που ο Δήμος μας, ζητούσε εδώ και καιρό, τελικά γίνονται σήμερα και ευχόμαστε να έχουμε από μηδενικά, έως ελάχιστα κρούσματα».