Βρώμικη και χοντροκομμένη προβοκάτσια σε βάρος του γιατρού και Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Η δημοτική παράταξη της Ν.Δ., «Πάτρα Ενωμένη», σε ανακοίνωσή της επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή, γιατί θα συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας -που από κοινού αποφάσισαν μετά από σύσκεψη, εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Φοιτητών και άλλοι φορείς- για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να πάρει έκτακτα μέτρα θωρακίζοντας το λαό και τη χώρα μας, αξιοποιεί την πανδημία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Ετοιμάζει 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, χτύπημα τη συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργίας των σωματείων. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να επιβάλει απαγορεύσεις στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους.
Αυτή την ταξική, αντιλαϊκή πολιτική, υπηρετεί η δημοτική παράταξη της Ν.Δ., η οποία θυμάται την πανδημία και τον covid -19, όταν γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας έτσι την εχθρότητά της απέναντι στον Πατραϊκό λαό και στις διεκδικήσεις του.
Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να πραγματοποιεί κινητοποιήσεις και να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Έχει αποδείξει πολύ πρόσφατα, όπως στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, την υποδειγματική τήρηση των μέτρων, αλλά και την ανάδειξη σύγχρονων διεκδικήσεων, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.
Η παράταξη της Ν.Δ. το τερματίζει στην συγκεκριμένη ανακοίνωσή της με τη φράση: “Αντ΄ αυτού, όμως, ο ίδιος (σ.σ. ο Δήμαρχος), δείχνει ότι χαίρεται με την εξάπλωση του ιού και το επιβεβαιώνει συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις ανευθυνότητας που συμβάλλουν στην έξαρση του Covid-19”.
Πρόκειται για μια βρώμικη και χοντροκομμένη προβοκάτσια, σε βάρος του γιατρού και Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, που θυμίζει ανάλογες βρωμιές του ακροδεξιού Ν. Νικολόπουλου. Το τέλος του πολιτικού κατήφορου που έχει επιλέξει ο κ. Παπαδημάτος, τον οδηγεί στον οχετό του κ. Νικολόπουλου.
Η Δημοτική Αρχή, έχει ως κριτήριο των αγώνων και των διεκδικήσεων της, την προστασία της υγείας του λαού και όχι τις «αντοχές» της οικονομίας. Τα κέρδη δηλαδή του κεφαλαίου.
Το απέδειξε έμπρακτα τον περασμένο Φλεβάρη, όταν πριν ακόμα ξεκινήσει η πανδημία, αποφάσισε την αναβολή των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.
Να θυμίσουμε, ότι σ’ εκείνη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη της Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Παπαδημάτος, δεν ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αποχωρώντας κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας. Κοινώς, την «κοπάνησε», για να μην πάρει καμιά πολιτική ευθύνη για την αναβολή των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού της Πάτρας και σήμερα κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι «χαίρεται με την εξάπλωση του ιού»…
Εκείνοι που αυτές τις μέρες ξερνούν χολή για την πορεία του Πολυτεχνείου, δεν έκρυψαν ποτέ την επιθυμία τους να ξεμπερδεύουν με αυτήν και τα μηνύματά της, δεν ενοχλήθηκαν ούτε θα ενοχληθούν από τα κρούσματα σε νοσοκομεία, εργοστάσια, ευαίσθητους χώρους.
Με τον συμβολικό τρόπο που θα γίνει η κινητοποίηση, με όλα τα μέτρα προστασίας, θα αποδείξουμε ότι το Πολυτεχνείο ζει και ο Πατραϊκός λαός, αναπνέει και έχει φωνή.