ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ένα ακόμα Πατρινό Καρναβάλι, το κορυφαίο της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες απόλαυσαν κατά γενική ομολογία, ένα από τα καλύτερα Καρναβάλια των τελευταίων χρόνων. Ήταν αποτέλεσμα μιας πλούσιας συλλογικής διαδικασίας και διαλόγου του Δήμου με τα πληρώματα και τους πολιτιστικούς φορείς.

Ενσωματώσαμε το σύνολο των προτάσεών τους στο πρόγραμμα του Δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάργηση του δρώμενου «Ο Γάμος της Γιαννούλας της κουλουρούς» και η αντικατάστασή του με τον «Γάμο του Καραγκιόζη».

Κάναμε δεκτά τα αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων και φέτος το Καρναβάλι μας έφτασε, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, στις γειτονιές της Πάτρας.

Η πόλη μας στολίστηκε με 120 νέα καρναβαλικές μάσκες, τοποθετήθηκε πλήθος από νέους μπάστακες και ανακατασκευάστηκαν πολλά στοιχεία του Καρναβαλιού.

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Κινέζικο Δράκο, από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της μεγάλης χώρας. Ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και επέλεξε την Πάτρα μας, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που παρά την έλλειψη προσωπικού και τι μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους, κινητοποιήθηκαν με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διοργανωθούν με επιτυχία οι πολυάριθμες εκδηλώσεις, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, παρέδωσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την πόλη καθαρή. Η φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου, αξίζει τον έπαινο όλων των Πατρινών.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες εθελοντές, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Καρναβαλιού μας.

Συνεχίζουμε με σιγουριά και αισιοδοξία.

Ο Καρναβαλικός Οργανισμός, που τον παραλάβαμε με 4 εκατ. ευρώ χρέος, μέσα στο 2019, θα έχει σχεδόν αποπληρώσει όλα του τα χρέη.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ανακατασκευάζεται ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων -μετά την καταστροφή που υπέστη- και δημιουργούνται σύγχρονες εγκαταστάσεις για το Καρναβάλι. Ικανοποιείται έτσι, ένα αίτημα δεκαετιών. Ο νέος χώρος θα περιλαμβάνει Μουσείο Καρναβαλιού, Εργαστήρια Καρναβαλικής Τέχνης και Καραγκιόζη. Θα λειτουργεί όλο το χρόνο και θα φέρνει σε επαφή το Καρναβάλι μας με το λαό, τη νεολαία και τους επισκέπτες της πόλης.