Διαχείρηση βοθρολυμάτων

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του

Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κο. Γιανακόπουλο Δημήτριο

Η Λαϊκή Συσπείρωση σας παρακαλεί να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «πρόγραμμα επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο-Διαχείριση βοθρολυμάτων».

Είναι γνωστές οι τεράστιες ελλείψεις του αποχετευτικού δικτύου σε εκτεταμένες και πυκνοδομημένες συνοικίες της Πάτρας, πολύ περισσότερο στις νέες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου μας.

Δεκάδες χρόνια οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην ίδια γραμμή με την πολιτική και τα προγράμματα της Ε.Ε, δεν ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες για τα πιο βασικά, τα στοιχειώδη έργα υποδομής όπως αποχέτευση, ελεύθεροι  χώροι, απορρίμματα κ.λ.π

Αντί αυτών πλουσιοπάροχα διαθέτουν δεκάδες δισεκατομμύρια  ευρώ επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο δήθεν για αναπτυξιακές επενδύσεις ή για έργα βιτρίνας π.χ. ολυμπιακά έργα, έργα ΣΔΙΤ, ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι κ.λ.π.

Σήμερα στην πάγια πολιτική τους, προσθέτουν, αδυναμία κρατικών επενδύσεων λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Επιχείρημα ψεύτικο γιατί πριν και τώρα, οι λαϊκές ανάγκες και υποδομές που θα εξυπηρετούσαν τον λαό, δεν είχαν θέση στους σχεδιασμούς τους γιατί δεν φέρνουν άμεσα κέρδη στο κεφάλαιο.

Οι Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ο Κ. Δημαράς και οι ψευτοαριστεροί σύμμαχοί του αφού άφησαν γυμνή την Πάτρα από υποδομές αρνούμενοι να διεκδικήσουν τις απαιτούμενες πιστώσεις, λοιδορώντας κάθε λαϊκή διεκδίκηση, σήμερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική δικαιολογώντας τα πάντα λόγω κρίσης.

Την ίδια όμως στιγμή όλο το πολιτικό οικονομικό κατεστημένο διεκδικεί  30 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του ιδιώτη επιχειρηματία σαν επιδότηση του μέσω του αναπτυξιακού νόμου για το περίφημο Αυτοκινητοδρόμιο!

Φυσικά για αυτούς προηγούνται τα κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία επιχορηγούνται  με τόσο μεγάλα ποσά τέτοια που θα ανακούφιζαν χιλιάδες πατρινούς από το βραχνά του «Αχόρταγου» και τις μολύνσεις λόγω των διαχεόμενων υγρών λυμάτων στην επιφάνεια του εδάφους.

Άλλωστε βρήκαν την λύση! Θα κατασκευάσουν Σταθμό Βοθρολυμάτων που θα είναι επιπλέον και κερδοφόρος για την «επιχείρηση» (ΔΕΥΑΠ) και η αποχέτευση ας περιμένει.

Και το άκρον άωτον της υποκρισίας είναι ότι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ευθύνονται για την διαιώνιση της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου τώρα αντιπολιτεύονται τον Κ. Δημαρά!

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει στον Πατραϊκό Λαό ότι πρέπει να παραμερίσει τις πολιτικές  δυνάμεις που τσακίζουν την ζωή του και τις ανάγκες του.

Καμία πλέον αυταπάτη. Ότι είχε να δώσει ο καπιταλισμός το έδωσε, τώρα ζητάει από εμάς μόνο «αίμα και δάκρυα»!

Να μην τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί»!

Εδώ και τώρα έργα ανακούφισης και αύριο με την λαϊκή εξουσία έργα πνοής και προοπτικής. Άμεσα να απαιτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ΕΣΠΑ κ.λ.π. τα απαραίτητα κονδύλια για να ολοκληρωθούν τα έργα αποχέτευσης οι μελέτες έπρεπε να ήσαν έτοιμες χθες. Την δαπάνη για τα βυτιοφόρα που παίρνουν τα υγρά λύματα πρέπει να τις αναλάβει η κυβέρνηση, που για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών λεφτά υπάρχουν, ενώ για τις λαϊκές ανάγκες δηλώνει έλλειψη δυνατοτήτων.

Έργα ανάπτυξης είναι τα έργα που λύνουν τα προβλήματα του λαού και όχι αυτά που αυξάνουν τον πλούτο των ολίγων.

Ο βιολογικός καθαρισμός πρέπει να λειτουργεί τηρώντας κατά γράμμα την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι επιπτώσεις στη περιοχή. Να σταματήσει επιτέλους η μόλυνση του Πατραϊκού.

ΠΑΤΡΑ 27/09/11 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»