Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για χρηματοδότηση της εκδήλωσης με τα «καρτ»

για τους παρακάτω λόγους:

Τα τελευταία τρία χρόνια οι διοργανωτές της ίδιας εκδήλωσης, έχουν εισπράξει από τον Δήμο, την πρώην Νομαρχία και τώρα από την Περιφέρεια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μεταξύ των διοργανωτών υπάρχουν και γνωστοί πατρινοί επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν το χόμπι τους με τα «καρτ» και το πληρώνουν οι πατρινοί, αφού οι ίδιοι βάζουν την… όρεξη.

Η επίκληση των τοπικών «αρχόντων» ότι χρηματοδοτούν κάθε χρόνο τα καρτ επειδή προσβλέπουν σε ξένους επισκέπτες στην Πάτρα, αποτελεί ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι.

Αυτό που ισχύει είναι ότι, τα λεφτά των πατρινών σπαταλιούνται για το χόμπι μιας παρέας, η οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν έφερε ούτε έναν απολογισμό για να μάθουμε που δαπανούνται τόσα λεφτά.

Στην ίδια εκδήλωση, μπόλικο χρήμα ροκανίζουν και οι «διαχρονικοί νταβατζήδες» του Δήμου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να… προπαγανδίσουν τα «καρτ». Όλως περιέργως, σε αυτούς, δεν αρνούνται ποτέ και για τίποτα, οι παρατάξεις των Δημαρά, Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου και οι… «φτωχοσυμπέθεροι» της ΔΗΜ.ΑΡ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Συνδιαλέγονται μαζί τους κάνοντας δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά των πατρινών.

Έτσι αποφάσισαν να «πετάξουν» 49.500 ευρώ και άλλα 20.000 ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για τη φιέστα του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Ι. Δημαράς, δήλωνε με δραματικό τρόπο, ότι «ο Δήμος δεν έχει ούτε ένα ευρώ για έργα».

Στο Δήμο, τούτη την περίοδο, υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν λάβει το μισθό τους εδώ και μήνες.

Οι λαϊκές ανάγκες σε όλη την πόλη είναι τεράστιες. Έχουν νεκρωθεί τα πάντα, με τη δικαιολογία της δημοτικής Αρχής «δεν έχουμε λεφτά».

Έτσι, ενώ εργαζόμενοι του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι και η δημοτική Αρχή δηλώνει αδυναμία να παρέμβει για μικροέργα στις γειτονιές και αλλού, βρίσκει λεφτά όταν είναι να ικανοποιήσει «ημετέρους». Και το κάνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τόσο αυτή, όσο και η Περιφέρεια. Προκειμένου να αποφύγουν δημόσιους διαγωνισμούς, εγκρίνουν χρηματικά ποσά λίγο κάτω από το επιτρεπτό όριο. Έτσι αναθέτουν στα σίγουρα «δουλειές» σε αυτούς που χρόνια τώρα, σιτίζονται πλουσιοπάροχα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αποδέχεται επ’ ουδενί αυτό το αλισβερίσι, που συνιστά τον ορισμό της διαπλοκής. Αποτελεί πρόκληση ο λαός μας να βρίσκεται σε επίπεδα ένδειας, εξ’ αιτίας της κυρίαρχης πολιτικής του τόπου και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες αυτών, να προσφέρουν «άρτον και θεάματα» ή, αλλιώς, ραπανάκια για την όρεξη…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΤΡΑ 29/09/11