Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠΑ, να παραδοθεί η παραλιακή ζώνη στους Πατρινούς

(Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και καταψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων καταγγέλλει την κυβέρνηση που κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στην εργατική τάξη, στη λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται για επίθεση στο βιοτικό επίπεδο, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο, αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, βγάζει στο σφυρί τον δημόσιο πλούτο. Σχεδιάζει μέσα από την λεγόμενη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας να αντλήσει έσοδα ύψους 50 δις ευρώ έως το 2015.

Στην κατεύθυνση αυτή, βγάζει στο σφυρί τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας. Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζομένους του λιμένα, στην πόλη μας αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τα λιμάνια και οι σχετικές υποδομές έχουν δημιουργηθεί με την δουλειά του ελληνικού λαού, αποτελούν μέρος των συνόρων της χώρας και επιβάλλεται να είναι 100% στο δημόσιο.

Αποτελεί πρόσχημα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι προχωράει σ’αυτήν την επιλογή με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Άλλωστε τέτοια μέτρα έχουν υλοποιηθεί στην χώρα μας, ανεξάρτητα των ρυθμών, την τελευταία 20ετία, αλλά και στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ ανεξάρτητα της δημοσιονομικής τους κατάστασης.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους αλλά η προσέλευση υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και η ικανοποίηση των αναγκών, εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρηματικών ομίλων.

Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού. Η παραλιακή ζώνη πρέπει να αποδοθεί άμεσα στους πατρινούς, μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε μια σειρά επείγουσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων, με πρώτη και κύρια την απόλαυση του φυσικού πλούτου που είναι μπροστά του, την ικανοποίηση αναγκών του σε χώρους άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον πατρινό λαό σε διαρκή πάλη να αποκτήσει αυτά που δικαιούται. Να μειώσει την δύναμη του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και όσων με κάθε τρόπο σιγοντάρουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μπαίνουν εμπόδιο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών του. Με την λειτουργία του Νέου Λιμανιού, να καταλάβει το σύνολο της παραλιακής ζώνης και να τον λειτουργήσει προς όφελός του.

Πάτρα 22 / 06 / 2011