Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων, καμία αύξηση ωραρίου των εργαζομένων στο Δήμο

ΠΡΟΣ

Το πρόεδρο του

Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κο Γιαννόπουλο Δημήτριο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων, καμία αύξηση ωραρίου των εργαζομένων στο Δήμο».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφής παιδιών προσχολικής ηλικίας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο για το σχολικό έτος 2011-2012. με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων χρόνων και την φετινή προσέλευση, φαίνετε ότι εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, η Δημοτική Αρχή, να εξασφαλίσει την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να εξασφαλισθεί σε όλα τα παιδιά μια οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση από την παιδική ηλικία.

Καμία οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών δεν πρέπει να γίνει αύξηση του ωραρίου των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Η αντεργατική αυτή ρύθμιση πέρα από τις επιπτώσεις στις εργαζόμενες γυναίκες στους παιδικούς σταθμούς, θα έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών. Χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών και καταστρατηγείται το πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας του, μετατρέποντας τους παιδικούς σταθμούς σε παιδοφυλακτήρια.

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Πάτρα 07/07/11