Το θέμα της τοποθέτησης κορύνων στην Αγ. Ανδρέου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η “Λαϊκή Συσπείρωση”

ΠΡΟΣ

Την Πρόεδρο του

Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Δ.Α.Σ. «Πάτρα Μπροστά») σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨της τοποθέτησης κορυνών στην Αγ. Ανδρέου και άλλους δρόμους της πόλης μας¨.

Ενώ έχουν απομείνει λίγες μέρες πριν την εναλλαγή στον Δήμο Δημοτικής Αρχής, η παράταξη του κου Φούρα ανακοίνωσε ότι θα βάλει κορύνες στην Αγ. Ανδρέου και στην Έλληνος Στρατιώτη.

Μια τέτοια ενέργεια είναι τουλάχιστον άστοχη. Θα έπρεπε να συναντήσει την άμεση αντίθεση της επερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Οι κορύνες δεν έλυσαν το κυκλοφοριακό. Οποιοδήποτε αποσπασματικό μέτρο, δεν μπορεί παρά να διαιωνίσει το κυκλοφοριακό χάος και πολλές φορές να το οξύνει. Παράλληλα καταστρέφονται εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι στους δρόμους και σε ολόκληρες γειτονιές όπου εγκαθίστανται κορύνες. Αυτή η πολιτική έρχεται να ενισχύσει τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων. Στηρίζουμε τον αγώνα των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων σε αυτές τις περιοχές.

Η παράταξή μας καλεί την απερχόμενη και επερχόμενη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσουν στην τοποθέτηση κορυνών. Υπάρχει πλέον η εμπειρία από το σύνολο των μέτρων που πάρθηκαν.

Η ολοκληρωμένη πρότασή μας, για δημιουργία ενός Δημόσιου Κρατικού Φορέα συνδυασμένων συγκοινωνιών (αστικά λεωφορεία, προαστιακός σιδηρόδρομος, αύριο τραμ), με σύγχρονα μέσα, με πυκνά δρομολόγια τοπικά και χρονικά, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν για τους φοιτητές και τους μαθητές. Με ένα ριζικά διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό, με χαμηλότερης πυκνότητας πληθυσμό και λειτουργίες στο κέντρο και στις γειτονιές, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες, δίκτυα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, με δωρεάν πάρκινγκ, με ελεύθερους χώρους κλπ το κυκλοφοριακό της Πάτρας λύνεται. Απαιτείται πολιτική βούληση, αλλαγή συσχετισμού δύναμης.

Πάτρα  13 / 12 / 2010

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.