Πολιτική τζόγου από την κυβέρνηση

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Επαναφέρουν και νομιμοποιούν την λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου. Προωθούν την λειτουργία 32.000 μαγαζιών, δεν θα μείνει γειτονιά χωρίς τα «φρουτάκια» της.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων από το κράτος, δεσμεύτηκε στο μνημόνιο με την τρόικα, να εξασφαλίσει 500 εκατομμύρια ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατομμύρια από δικαιώματα.

Τις αρνητικές συνέπειες της λειτουργίας αυτών των παιχνιδιών τις έζησε η πόλη μας, η δραματική κατάσταση που περνούσαν χιλιάδες οικογένειες, υποχρέωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εγκρίνει άδειες τυχερών παιχνιδιών.

Σήμερα επανέρχεται δριμύτερο και πιο αποφασιστικό! Αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο σε βιοτικό επίπεδο και δικαιώματα αφού έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους κατά κύριο λόγο νέους στην ανεργία, επιχειρεί να στρέψει τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων, στην αναζήτηση «λύσεων» μέσω του τζόγου.

Όσες δικαιολογίες και να προβάλλουν, ο εκφυλισμός τους δεν κρύβεται, οι επιλογές τους θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ειδικά στη νεολαία. Τα νοσηρά φαινόμενα και η διαφθορά θα πάρουν νέες διαστάσεις. Επιχειρούν με τέτοιας μορφής «ψυχαγωγικές» δραστηριότητες να αλλοτριώσουν την κοινωνική συνείδηση, να καλλιεργήσουν τον ατομισμό, την ψευδαίσθηση, ότι μπορούν να βρουν διέξοδο με τον τζόγο και να έχουν εύκολο και γρήγορο πλουτισμό. Κερδισμένοι από τη διαδικασία αυτή, πέρα από το Δημόσιο θα είναι κύρια οι επιχειρηματίες του τζόγου, η δουλειά των οποίων θα πολλαπλασιαστεί.

Καλούμε τον Πατραϊκό λαό να απορρίψει αυτή την πολιτική, με τους αγώνες και την ψήφο του να ανοίξει τον δρόμο της λαϊκής εξουσίας που θα εξασφαλίζει εργασία σ’ όλους όσους μπορούν να εργαστούν, βιοτικό επίπεδο που θα τους παρέχει την δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του σ’ όλα τα επίπεδα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.