Για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ με τη συμφωνία της κυβέρνησης ετοιμάζει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιβαρύνοντας επι πλέον τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Αυτές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή της απελευθέρωση της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, που χρόνια υλοποιούν η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και επιταχύνονται με το Μνημόνιο.    Έτσι και αλλιώς τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν τα ήδη πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια που φουντώνει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, κυριολεκτικά θα δεχθούν τη χαριστική βολή. Ήδη 60.000 λαϊκά νοικοκυριά στη Δυτική Ελλάδα κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος  γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και λόγω της ακρίβειας  και της ανεργίας.

Ωφελημένοι από τις αυξήσεις θα βγουν οι ιδιωτικοί όμιλοι που έχουν εισέλθει στην «απελευθερωμένη» αγορά  και οι μεγαλομέτοχοι της ΔΕΗ ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με μια φωνή, οργανωμένοι σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης,  της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που στηρίζουν το ΛΑΟΣ και η ΝΔ. Να διεκδικήσουν δραστικές μειώσεις, κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων, μείωση 30% σε όλους του λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλέφωνο στους άνεργους, στους χαμηλοαμειβόμενους που δεινοπαθούν. Να συσπειρωθούν στις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ.  Αναγκαιότητα για το λαό είναι ο αποκλειστικά ενιαίος δημόσιος φορέας ενέργειας που θα λειτουργεί με πανεθνικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών .

Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες, έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν την ψήφο τους, να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να μαυρίσουν τους συνδυασμούς τους, επίσημους ή «ανεξάρτητους». Να στηρίξουν-ψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους δήμους της Αχαΐας και στην περιφέρεια της Δυτ. Ελλάδας.

ΠΑΤΡΑ 31/8/2010

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.