Το θέμα των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά”

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε σε προ ημερησίας διάταξης το θέμα: «Τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που γυρίζουν εκατό χρόνια πίσω την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων – Μέτρα για την απόκρουσή τους».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πρέπει συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στον Πατραϊκό λαό, να υπερασπισθεί τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, το βιοτικό του επίπεδο.

Συντασσόμενο με το λαϊκό κίνημα, οφείλει να υπερασπισθεί το παρόν και το μέλλον των παιδιών της πόλης μας, της Ελλάδας.

Να αποκαλύψει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης:

  1. Ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε από την Ε.Ε. – ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα που ανακοίνωσε, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν και δική της επιλογή. Αυτά τα μέτρα για χρόνια ήταν αξιώσεις της Ε.Ε., του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων και την κατάλληλη στιγμή τρέχει να τα υλοποιήσει συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
  2. Ότι όλοι φταίμε για τα ελλείμματα και το χρέος. Την στιγμή που γνωρίζουμε ότι αυτά δημιουργήθηκαν εξαιτίας των φοροαπαλλαγών και των επιδοτήσεων του κεφαλαίου, των νατοϊκών εξοπλισμών, του μεγάλου φαγοποτιού που στήθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  3. Ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέτρα είναι μόνιμα και θα προστεθούν και άλλα στο μέλλον.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με κάθε τρόπο πρέπει να ενωθεί με το λαϊκό κίνημα για να αποκρούσει την επίθεση του κεφαλαίου, της Ε.Ε., της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Τα συμφέροντα του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων καταγγέλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα που γυρίζουν εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Καταγγέλλει αυτούς που εκτελούν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση καταργώντας ασφαλιστικά δικαιώματα, ενταφιάζοντας συντάξεις και παροχές υγείας.

Το «ολοκαύτωμα» στο οποίο υποβάλλεται ο ελληνικός λαός από τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια και τα όργανά τους (κυβέρνηση,ΔΝΤ,ΕΕ) δεν έχει προηγούμενό του μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ισχυρίζονται ότι η επιστροφή στο Μεσαίωνα είναι η «αναγκαία» θυσία που πρέπει να καταβάλλει ο λαός για να μειωθεί το χρέος, την ίδια στιγμή που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ομολογεί ότι τα μέτρα τους θα οδηγήσουν το χρέος από το 115% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, σε τρία χρόνια, στο 150% από τα πανωτόκια και τα χρεολύσια των ντόπιων και ξένων σωτήρων μας. Για να φτάσει το 100% που ήταν το 2008 θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Υποστηρίζουν ότι το «φάρμακο» για τα δημόσια ελλείμματα του κράτους που προκάλεσαν τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, με το πολιτικό τους σύστημα της «Siemens», των υποβρυχίων που γέρνουν, των C4i της Ολυμπιάδας, των λεηλατημένων ομολόγων, είναι η αφαίμαξη του μισθού των εργαζομένων και οι μισθοί των γερόντων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τους στυλοβάτες της πολιτικής της, ΝΔ και ΛΑΟΣ, υπηρέτες του κεφαλαίου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αντί να λεηλατήσουν τους μισθούς των εργαζομένων και να περικόπτουν τις συντάξεις των γερόντων που θα αποφέρουν 50 δις στο «εθνικό χρέος», θα μπορούσαν παίρνοντας τα 2/14 από το περίσσευμα των τραπεζών που κατέχουν πλούτο ίσο με 600 δις να εξοικονομούσαν 86 δις. Αν έπαιρναν τα 2/14 από το περίσσευμα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που κατέχουν 700 δις θα εξασφάλιζαν 100 δις. Αν έπαιρναν  τα 2/14 από τα 500 δις που διακινούνται ετησίως μέσω «οφ σορ» εταιριών από την Ελλάδα, θα εισέπρατταν 72 δις. Σύνολο 258 δις. Ιδού ο δρόμος που εξαφανίζει το δημόσιο χρέος και σώζει μισθούς και συντάξεις.

Φωνάζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αλλά για ένα και μόνο λόγο, είναι υπηρέτες ενός απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος που θυσιάζει τα συμφέροντα του λαού για την ευτυχία της πλουτοκρατίας και την δική τους επιβίωση.

Είναι ώρα να τελειώνουμε με τα ψέματα. Καλούμε τον πατραϊκό λαό σε γενικό ξεσηκωμό, καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Δεν θέλουμε το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» των κυβερνώντων  που θα σταματά τον άνθρωπο του μόχθου ένα χιλιοστό πριν από την απόλυτη εξαθλίωση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτούς που παράγουν τον πλούτο να ζητούν ελεημοσύνη και αυτούς που τον απολαμβάνουν, να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά γιατί για μια ακόμα φορά επέβαλλαν τα σχέδια σωτηρίας τους.

Η άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκρατίας, εκβιασμού και πατριδεμπορίου του συστήματος  ενάντια στους «είλωτες» δε θα περάσει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ανοίξει ο άλλος δρόμος που κοινωνικοποιεί τα μονοπώλια και βάζει τη σχεδιασμένη παραγωγή στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας αξιοποιώντας την επιστήμη και την τεχνική. Σήμερα είναι δυνατό η κοινωνία να διευρύνει συνεχώς την παραγωγή για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Εμπόδιο είναι το κεφάλαιο, το καπιταλιστικό σύστημα που επιτρέπει την παραγωγή μόνο όταν οι εκπρόσωποί του αποκομίζουν κέρδη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατανοώντας την δυσκολία επιβολής του δίκιου των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, καλεί τον πατραϊκό λαό να περάσει στην αντεπίθεση, να απαλλαγεί από κάθε πολιτική παγίδα συμβιβασμού, συναίνεσης, αποδοχής μιας δήθεν «συνεργασίας των τάξεων» για την αντιμετώπιση της κρίσης, χειραφέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, απεμπλοκή από ευρωενωσιακούς μηχανισμούς χειραγώγησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μπροστά στον αντιλαϊκό τυφώνα αποφασίζει να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον λαό της Πάτρας που δοκιμάζεται σκληρά από την αντιλαϊκή πολιτική με την μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 50% για το 2010 αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2011 να καταργηθούν. Καταργούνται τα τέλη και τα πρόστιμα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δ.Α.Σ.

“Πάτρα Μπροστά”

Πάτρα 11/05/2010