Οργανωμένη επίθεση οικονομικών συμφερόντων στην παραλιακή ζώνη (Κόκκινος Μύλος στις Ιτιές και στην Ηρώων Πολυτεχνείου)

Οι ακτές και τα δάση είναι στόχος οργανωμένος επίθεσης των οικονομικών συμφερόντων προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η προσπάθειά τους γίνεται πραγματικότητα χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση, πολιτικών δυνάμεων που κυβερνούν την χώρα μας και την πόλη μας.

Οι ακτές ανήκουν στον λαό και σε κανέναν άλλο. Εξαιτίας της κυριαρχίας των γαλαζοπράσινων οι ακτές που ανήκουν στον λαό, γίνονται μαγαζιά επιχειρηματιών, για να τα επισκέπτεται ο λαός ως πελάτης.

Κλασικά παραδείγματα καταπάτησης των κοινόχρηστων χώρων είναι αυτά που γίνονται στον Κόκκινο Μύλο στις Ιτιές και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στην θέση Κόκκινος Μύλος της Ακτής Ιτεών κατασκευάζεται παράνομα, χωρίς άδεια, αυθαίρετο κατάστημα που προορίζεται για καφετέρια-ψησταριά κλπ.

Με σύμβαση που έκανε η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ στις 12/07/2004 «πείσθηκε» από επιχειρηματία να αυξήσουν τον χώρο του κυλικείου εμβαδού 55τ.μ. με επιπλέον w.c. , να οικοδομήσουν νέο χώρο εκδηλώσεων –εστίασης στεγασμένο 96,84τ.μ., περιβάλλοντα χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων 157,43τ.μ. κλπ. Όλα αυτά πάνω στον αιγιαλό με ενοίκιο 586 ευρώ το μήνα και διάρκεια μίσθωσης που λήγει το 2022.

Ο σχεδιασμός δεν καρποφόρησε γιατί απαγορεύεται η οικοδόμηση του αιγιαλού. Επανέρχονται και πάλι και ότι δεν κατάφεραν προσπαθούν να το ολοκληρώσουν τώρα υπό τον «αποτελεσματικό» Δήμαρχο κ.Φούρα και την συμμετοχή- συνενοχή των «ΘΕΣΜΩΝ» όπως Υπουργείο Οικονομικών, Κτηματική Υπηρεσία, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τμήμα Πολεοδομίας, ΟΛΠΑ.

Τους καλούμε να τοποθετηθούν δημόσια και να εξηγήσουν την στάση τους και πιο συγκεκριμένα :

Προς κ. Φούρα Δήμαρχο Πατρέων

  1. Γιατί κτίζετε αυθαίρετα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με λεφτά του Πατραϊκού λαού για λογαριασμό επιχειρηματία που θα το χρησιμοποιήσει.
  2. Καλείστε να δώσετε στην δημοσιότητα την άδεια κατασκευής. Υπάρχει; Αν όχι με ποιό δικαίωμα δαπανάται λεφτά από τα ταμεία του Δήμου ή της ΑΔΕΠ; Για παράνομα κτίσματα;
  3. Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο 6 της συμπληρωματικής σύμβασης μισθώσεως 12/07/2004 που λέει ότι «Η μη έκδοση των απαιτούμενων αδειών πολεοδομικών ή άλλων βαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή και η αδυναμία εκδόσεώς τους επιφέρει την λύση της μίσθωσης αζημίως για τους συμβαλλόμενους».

Ποιος λόγος σας κάνει να παρανομείτε και να μην υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του Δήμου Πατρέων. Γιατί δεν προχωράτε άμεσα στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων, την δημιουργία παιδικής χαράς, παιδότοπου ώστε επιτέλους μετά από 7 χρόνια που ο χώρος αναπλάσθηκε από το πρόγραμμα URBAN με δαπάνη 650 εκατομμυρίων δραχμών να αποδοθεί στους κατοίκους των νοτίων συνοικιών, για να το ευχαριστηθούν αδάπανα και όχι ως πελάτες.

Προς Υπουργείο Οικονομίας, Κτηματική Υπηρεσία Ν. Αχαΐας

Γιατί δεν απαντάτε στις αιτήσεις μας που από τις 25/07/07 φθάνουν τις 5. Γιατί ενώ γνωρίζετε ότι όσα γίνονται εκεί είναι παράνομα και καταργούν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού, τα ανέχεστε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται εκεί παράνομες εργασίες, σας έχει επιδοθεί και αντίγραφο αυτοψίας αστυνομικού τμήματος.

Ποια τα αποτελέσματα των δικών σας ενεργειών; Πόσες και πότε έχετε κάνει αυτοψία; Συνειδητά μέχρι σήμερα παρακωλύετε την προσπάθειά μας να υπερασπισθούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού κάτι που θα ‘πρεπε να ήταν δικό σας καθήκον – υποχρέωση. Γιατί δεν απαντάτε στις επανειλημμένες αιτήσεις μας;

Προς Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Τμήμα Πολεοδομίας

Γιατί δεν απαντάτε σε καταγγελίες που έχουν υποβληθεί. Έχετε εκδώσει άδεια κατασκευής; Αν όχι σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει την στιγμή που ξέρετε ότι γίνονται αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό;

Προς πολιτικούς υπεύθυνους του ΟΛΠΑ

Ο Πατραϊκός λαός οφείλει να γνωρίζει τι γίνεται και από την άλλη μεριά, στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην παραλιακή ζώνη όπου το ένα μαγαζί ξεφυτρώνει μετά το άλλο. Ρωτούμε τους πολιτικούς υπεύθυνους του ΟΛΠΑ ποια αναγκαιότητα επιβάλλει την καταστροφή της παραλιακής ζώνης; Σε ποιο σχεδιασμό υπακούει; Γιατί καταργείτε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου, γιατί δεν μας δίνετε τα στοιχεία που σας ζητήσαμε; Ποιο είναι το ενοίκιο που πληρώνουν τα καταστήματα; Ο Πατραϊκός λαός πρέπει να γνωρίζει τι ωθεί στην καταστροφή του φυσικού του περιβάλλοντος.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα , αύριο θα είναι αργά. Οι ακτές είναι ιδιοκτησία του λαού, είναι το φυσικό κεφάλαιο που του ανήκει και πρέπει να παραδοθεί και στις επόμενες γενιές.

Κόμματα και κυβερνήσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα οικονομικά, δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε την αξία της φύσης, ούτε το φυσικό περιβάλλον. Στην πράξη αποδεικνύεται και η υποκρισία τους και για ποιών συμφέροντα κόπτονται. Η παραλιακή ζώνη της Πάτρας πρέπει να προστατευθεί από τα συμφέροντα που γνωρίζουν ότι είναι φιλέτο και θέλουν να το κάνουν κτήμα τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.