Όχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού – δωρεάν στάθμευση για δύο ώρες

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ξεκίνησε η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης επί πληρωμή. Οι δρόμοι, ο δημόσιος αυτός χώρος που σου ανήκει μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο πάρκινγκ και καλούν εσένα τον ιδιοκτήτη να πληρώσεις για προσωρινή στάθμευση.

Μην το αποδέχεσαι, μην παραιτείσαι απ’ αυτό που δικαιούσαι.

Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα μέτρο που μπορεί υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει στην λειτουργία στάθμευσης στο κέντρο.

ΠΑΣΟΚΝΔΣΥΝ που συμφωνούν απόλυτα στην λειτουργία αυτών των μέτρων , δεν έχουν στο νου τους την επίλυση του κυκλοφοριακού, ούτε της στάθμευσης, λειτουργούν ως παρκαδόροι και θέλουν να εισπράξουν από τους πατρινούς 3 εκατομμύρια ευρώ, κάθε χρόνο.

Αν είχαν στο νου τους την επίλυση του κυκλοφοριακού τότε θα έπρεπε:

  1. Να ήταν δωρεάν η στάθμευση αφού οι δρόμοι δεν είναι οικόπεδα κανενός αλλά κοινόχρηστοι χώροι.
  2. Σ’ όλες τις θέσεις στάθμευσης θα επιτρεπόταν μέχρι δίωρη παραμονή, και δεν θα ‘χαν το 60% των θέσεων για στάθμευση όσο χρόνο επιθυμείς, αρκεί να πληρώνεις 1 ευρώ την ώρα.
  3. Δεν θα έβαζαν την αξία του προστίμου στα 30 ευρώ, παρόμοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα (στην Αθήνα είναι 16 ευρώ, στην Θεσσαλονίκη 22 ευρώ).
  4. Θα άφηναν βασικούς δρόμους όπως Κορίνθου, Μαιζώνος, Αγ. Ανδρέου χωρίς παραμονή αυτοκινήτων.

Ισχυρίζονται ότι τα μέτρα τιμολογιακής πολιτικής τους αποτρέπουν την προσέλευση Ι.Χ. στο κέντρο πρωταγωνιστής στην επιχειρηματολογία αυτή είναι ο ΣΥΝ που θέλει να δώσει «αριστερό» άλλοθι σ’ ένα αντιλαϊκό μέτρο.

Είναι αλήθεια ότι η τιμολογιακή τους πολιτική θα αποτρέψει την κατηγορία των συμπολιτών μας που έχει περιορισμένη οικονομική ισχύ , αν αυτός είναι ο στόχος τους τότε θα το πετύχουν. Για μας ανάγκες πρόσβασης στο κέντρο, όπου υπάρχουν υπηρεσίες κλπ έχουν όλοι οι συμπολίτες μας. Για να ‘ναι εφικτό, δίκαιο το μέτρο πρέπει να εξασφαλίσει σ’ όλους αυτή τη δυνατότητα. Εμείς θέλουμε ρυθμίσεις που πρωτίστως θα διευκολύνουν τα λαϊκά στρώματα και αυτό επιτυγχάνεται με:

  • Δίωρη δωρεάν στάθμευση
  • Το πρόστιμο να εφαρμόζεται 15 λεπτά μετά το τέλος του αναγραφόμενου χρόνου και να είναι 15 ευρώ.
  • Όλες οι προβλεπόμενες θέσεις να είναι περιοδικής εναλλασσόμενης στάθμευσης δύο ωρών, (για να υπάρχουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης).

Ισχυρίζονται ότι με τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση θα λύσουν κυκλοφοριακά προβλήματα, θα κάνουν γκαράζ κλπ.

Θα είχε ο ισχυρισμός τους βάση αν έδιναν έστω και μία δεκάρα για το κυκλοφοριακό από τις εισπράξεις που είχαν από τις κλίσεις-πρόστιμα.

Για την επίλυση του κυκλοφοριακού χρειάζονται πόροι για διάνοιξη δρόμων, πεζοδρομήσεις και κύρια για Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτά δεν θα αντληθούν από τον πατραϊκό λαό. Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει άμεσους και έμμεσους φόρους, παράγει πλούτο. Διεκδικεί να επιστρέψουν τα λεφτά του για τις λειτουργικές – κοινωνικές του ανάγκες.

Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν παραιτηθεί από την διεκδίκηση πόρων, που υπηρετούν την πλουτοκρατία του τόπου αναζητούν νέα χαράτσια για να παρουσιάσουν στοιχειώδες έργο.

Οι δυνάμεις αυτές είναι το χθες, προωθούν συνταγές της παρακμής.

Λύση υπάρχει, αγωνιζόμαστε να έχουμε αυτό που δικαιούμαστε, δημιουργούμε τις πολιτικές προϋποθέσεις.

  • Όχι άλλα βάρη στους εργαζόμενους
  • Άμεση επίλυση όλων των κοινωνικών τους αναγκών, αυτοί παράγουν, αυτοί πρέπει να καρπούνται και τα αγαθά που προκύπτουν.

Καμιά επανάπαυση – Οργανώνουμε την πάλη μας

Διεκδικούμε

Δωρεάν δίωρη στάθμευση

Μέτρα ουσιαστικά επίλυσης του κυκλοφοριακού