Νέο «φέσι» Φούρα στο λαό της Πάτρας

Ο τρελός χορός των δανείων συνεχίζεται. Τα «φέσια» στον λαό μας και την νέα γενιά αποτελούν την ημερήσια διάταξη της αντιλαϊκής δημοτικής πρακτικής. 4.000.000€ το νέο δάνειο για να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες.

Το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Φούρας αποκαλύπτεται ως Δήμαρχος της άγριας φορομπηξίας, των κλήσεων και των επικοινωνιακών «τεχνασμάτων». Μόλις πριν ένα μήνα μοίρασε απλόχερα στον αναξιοπαθούντα πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΑΕ 1 εκατομμύριο 350 χιλιάδες ευρώ. Μερικά εκατομμύρια μοιράζει κάθε χρόνο για να εξασφαλίζει την ανοχή και την «σιωπή των αμνών» μερίδας των ΜΜΕ, ασχέτως αν δεν συναντά πρόθυμους.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλά σε διάφορους εργολάβους, απαξιώνοντας μέχρι εξευτελισμού τους εργαζόμενους και προκαλώντας τεράστια «μαύρη τρύπα» στο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του Δήμου καθιστώντας τον, όμηρο των κρατικοδίαιτων παντός είδους.

Το οικονομικό χάλι του Δήμου, η μετατροπή του σε φορομπηχτικό μηχανισμό, η αντιλαϊκή του θεσμική και νομική προσαρμογή σε βραχίονα του κράτους (Καποδίστριας 1 κλπ) από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που επάξια και με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση της ΚΕΔΚΕ, δημιουργεί τα τεράστια ελλείμματα.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους, χωρίς τους ανάλογους πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανέλαβε με ενθουσιασμό να κάνει την «βρώμικη δουλειά» με τις εργασιακές σχέσεις, την διάσπαση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών, την ουσιαστική απαλλαγή του κράτους και των κυβερνήσεων από την ευθύνη της χρηματοδότησης και της επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων με διπλή πληρωμή υπηρεσιών που πρέπει να είναι δωρεάν, αποτελεί τη χαριστική βολή στα οικονομικά του Δήμου.

Ο λαός και η νεολαία πρέπει να αντιδράσουν και να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική.

Να σταματήσει τώρα η απόπειρα τοκογλυφικού Δανεισμού.