200 παιδιά της Πάτρας στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Για μια ακόμη χρονιά, με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, 200 παιδιά της πόλης μας στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός παιδιών μένει εκτός των παιδικών σταθμών, γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες επαρκείς δημόσιες δομές.

Από τις 02/07/2001 οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί πέρασαν στους Δήμους. Δεν ήθελαν η κεντρική ευθύνη και ο σχεδιασμός να ανήκει στο κράτος.

Ο λόγος για τον οποίο οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, δεν είναι άλλο από το περίφημο οικονομικό κόστος.

Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι οι Δήμοι στους οποίους μεταφέρουν αυτές τις αρμοδιότητες, σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις κυβερνήσεις από τις υποχρεώσεις τους. Το αποτέλεσμα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και αυτό θα διογκωθεί με τη νέα διοικητική «μεταρρύθμιση» του Καποδίστρια – 2, που προβλέπει επιπλέον μεταφορές αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σοβαρότατη ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η δημοτική αρχή του κ. Φούρα που αποδέχεται την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα των παιδικών σταθμών, γι’ αυτό και δεν δημιουργήθηκαν νέοι παιδικοί σταθμοί στην πόλη μας. Και στο θέμα των παιδικών σταθμών αποδεικνύεται το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στην χώρα μας. Ο πλούτος που παράγεται πηγαίνει στην πλουτοκρατία και ο λαός στερείται βασικών δικαιωμάτων του.

Μοναδική διέξοδος είναι η πάλη του πατραϊκού λαού για αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Η μόνη λύση που να καλύπτει πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες, είναι κρατικοί – δωρεάν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας. Να αγοραστούν όλοι οι κοινωφελείς χώροι που προβλέπονται για παιδικούς σταθμούς. Άμεσα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή δύο παιδικών σταθμών στο Σκαγιοπούλειο και ένας παιδικός σταθμός στην Συνοικία Μακρυγιάννη όπου υπάρχουν έτοιμα και σχετικά σχέδια.