Ομιλία Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων

 

Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας, μπροστά στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Αισιόδοξο μήνυμα νίκης την Κυριακή έστειλε η αποψινή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ξεκίνησε στις 19:30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, συνεχίζεται η μάχη, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, για την επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε ότι από Δευτέρα ο πατραϊκός λαός θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά εμπόδια, από την ΕΕ, την Κυβέρνηση, από τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που προωθούνται συνολικά. Στην πάλη του να σταθεί ο όρθιος, δεν πρέπει να έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα εμπόδιο, μιας Δημοτικής Αρχής που θα είναι ενεργός υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής, που θα υλοποιεί όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις. Ο λαός έχει ανάγκη μια Δημοτική Αρχή συμπαραστάτη στον αγώνα για δουλειά, για ζωή, στον αγώνα για να κατακτήσει ο λαός αυτά που δικαιούται. Και τέτοια, θα είναι μόνο η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αντιπαλός μας είναι το σύστημα και οι παρατάξεις που το υπηρετούν.

Επίσης, ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που εκπροσωπούν οι δύο συνδυασμοί που βρίσκονται στο δεύτερο γύρο. Σε κάθε τομέα, η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού, ενώ ο συνδυασμός της ΝΔ, με επικεφαλής τον κ. Σβόλη, «πίνει νερό» στο όνομα της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εκχώρησης των δημοτικών υπηρεσιών, της δημοτικής περιουσίας, των ελεύθερων χώρων, σε ιδιώτες -επιχειρηματίες. Άλλωστε, δεν υπάρχει άνθρωπος στην Πάτρα που να μη γνωρίζει ποια θα ήταν η τύχη του παραλιακού μετώπου, της μαρίνας, του Λαδόπουλου, των Παλαιών Σφαγείων και μιας σειράς άλλων χώρων, αν δεν τους είχε προστατέψει η Δημοτική Αρχή, ώστε να αξιοποιούνται για την αναψυχή του πατραϊκού λαού. Όλοι γνωρίζουν οτι αν Δημοτικη Αρχή γίνουν τα παιδιά του συστήματος, όλα αυτά θα δοθούν στους επενδυτές.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος απηύθυνε άλλη μια φορά, ένα ιδιαίτερο κάλεσμα, σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε στο α’ γύρο και παρά τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις που έχει, να στηρίξει στο β’ γύρο τη Δημοτική Αρχή. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον Πατραϊκό λαό λέγοντας: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, γιατί η κοινωνία μας είναι ταξική και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι μπορούμε να παλέψουμε και να νικήσουμε. Να υπερασπιστούμε όλα όσα έχουμε καταφέρει προς όφελος του λαού. Δεν περισσεύει κανείς! Όλοι στον αγώνα! Συνεχίζουμε για την Πάτρα των πολλών!»