“Μεγάλα λόγια & υποσχέσεις” – Άρθρο της Φωτεινής Συριώτη – Κυπραίου υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

«ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ & ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!»

Άρθρο της Φωτεινής Συριώτη – Κυπραίου,

Προέδρου της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δήμου Πατρέων, πρώην προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, πρ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας, Μέλους του Δ.Σ του ΕΣΥΝ Πάτρας, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

Σε μια τοπική κοινωνία που χαρακτηρίζεται από τις πολλαπλές προσπάθειες αναβάθμισης και ανάτασης από την οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση των περασμένων χρόνων, είναι άδικο να διαβάζεις ή να μαθαίνεις τη λασπολογία και την άδικη πολλές φορές κριτική που δέχεται η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Μέσα σε δύο τετραετίες, με την δεύτερη τετραετία μισή λόγω κορωνοϊού, καταφέραμε, με συλλογική δουλειά, επικεντρωμένοι στα οφέλη του λαού, με σεβασμό στις οικονομικές δυνατότητες των πολλών και όχι των ολίγων, να εδραιώσουμε το έργο μας.

Παρόλα αυτά, η άκρατη φιλοδοξία και ο εξοστρακισμός των συμφερόντων των λίγων τα χρόνια της δημαρχίας του Κώστα  Πελετίδη από το δημοτικό κορβανά, αναγκάζει κάποιους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου να ψευδολογούν προκλητικά, να συκοφαντούν, να παραπλανούν και να αλλοιώνουν όλα όσα έχει καταφέρει αλλά και όσα ακόμα διεκδικεί και μπορεί να καταφέρει τα επόμενα χρόνια αυτή η Δημοτική Αρχή.

Με λόγια κούφια και με δηλώσεις του τύπου “εμείς διεκδικούμε τα εφικτά” σχολιάζουν τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις αυτής της Δημοτικής αρχής. Και οι ερωτήσεις βγαίνουν αμείλικτες.

Πείτε μας κύριοι, που ως άλλοι μνηστήρες περιφέρεστε και φωτογραφίζεστε στα υπό κατασκευή έργα και στις εν εξελίξει αναπλάσεις που γίνονται, προσπαθώντας να βρείτε μόνο λάθη και παραλείψεις. Τόσα χρόνια, με πακτωλό χρημάτων τι έμεινε στην πόλη μας;;;

Πρόσφατες οι μνήμες από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που άφησαν στην πόλη μας μόνο την ΑΜΜΟ με αποκλειστική ευθύνη του κράτους!!!

Γιατί η υπογειοποίηση του τρένου σας φαίνεται “ανέφικτη”; Μήπως γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να μην χαλάσετε την καρδιά της εκάστοτε κυβέρνησης;

Που είναι η αγάπη σας για την πόλη μας και οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον της;

Γιατί παραβιάζετε ανοικτές θύρες, υποσχόμενοι δομές και υπηρεσίες που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν και δεν αναγνωρίζετε το οφθαλμοφανές, ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι πολύ μπροστά και σας έχει προλάβει, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα από αυτά που λέτε;

Γιατί θεωρείτε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αναλάβουν οτιδήποτε τους ανατεθεί, υποτιμώντας και προσβάλλοντας τους εργαζόμενους;

Είναι αναγκαίο να προτεραιοποιούμε τα δεδομένα μας, κύριοι! Η Δημοτική Αρχή, για παράδειγμα, πιστεύει στην ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, της κουλτούρας της, όλων των στοιχείων της ταυτότητας και αυτό το κάνει πράξη, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, για να ανακατασκευάσει τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, που γλίτωσαν από τη μήνι των πολιτικών και ιδεολογικών σας προγόνων.

Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, έφτιαξε ή φτιάχνει τα Παλαιά Σφαγεία, την Εμπορική Σχολή, το Αρσάκειο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το Δημοτικό Ωδείο, το Θέατρο Απόλλων, τον ΑΣΟ, του Λαδόπουλου κ.ο.κ., που διέλαθαν της δικής σας προσοχής και του ενδιαφέροντός σας την εποχή των παχέων αγελάδων, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που φτιάχνατε με το δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικά κτίρια.

Τούτη η πόλη χρειάζεται πρωτίστως έργα, όχι λόγια του αέρα και ευχολόγια. Χρειάζεται έργα που ήδη γίνονται και είναι σε εξέλιξη και άλλα που μπορούν να επιτευχθούν με πολλές και συνεχείς πιέσεις προς τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Καλά και άγια τα applications και η Πάτρα έχει προχωρήσει πολύ στις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά δεν αποτρέπουν τις φυσικές καταστροφές αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έργα υποδομής.

Αυτή η  Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί. Όπως ξέρει να ασκεί πιέσεις, να διεκδικεί και να κερδίζει με ανυποχώρητους αγώνες, ενώνοντας και συσπειρώνοντας τον Πατραϊκό λαό για το καλό της πόλης και των πολιτών της.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι, λοιπόν, επίδοξοι μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου της Πάτρας, ας μη λένε «μεγάλα λόγια» κατηγορώντας, αναιρώντας και απαξιώνοντας τις προσπάθειες αυτής της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου μας, γιατί κύριοι και οι λέξεις, πράξεις είναι με τον τρόπο τους, και τις λέξεις πρέπει να τις σέβεσαι και να τις μετράς και όχι να εκτοξεύονται ως πυροτεχνήματα για να δημιουργούν εντυπώσεις. Μην δημιουργείτε εντυπώσεις. Δεν χρειάζεται εντυπώσεις ο Πατραϊκός λαός, χρειάζεται τη δημιουργική σας συμβολή από όποιο θεσμικό ρόλο σας επιφυλάσσει, με προτάσεις και ιδέες και όχι καταστροφικό μηδενισμό και αρνητισμό, στον οποίο είσαστε εγκλωβισμένοι δυστυχώς.