“Πέντα βασικοί λόγοι για να ψηφίσεις Πελετίδη” – Άρθρο της Χατζηκυριάκου Μήδειας,

                                                 

 

«ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ»

Άρθρο της Χατζηκυριάκου Μήδειας,

Συνταξιούχου εκπαιδευτικού,

υποψήφιας διαμερισματικής συμβούλου στο Κεντρικό Διαμέρισμα

Παραμονές των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι ή ποιος θα έπρεπε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος στην πόλη μας δίνουν και παίρνουν! Αν ακόμα και σήμερα, έχεις προβληματισμό για το τι θα ψηφίσεις, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να θυμηθείς κάποια γεγονότα που προσπαθούν να σε κάνουν να τα ξεχάσεις.

Θα απαριθμήσω, όχι πολλούς, μόνο 5 λόγους για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσεις Πελετίδη:

1) Αρχικά, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, γιατί βλέπεις να γίνονται έργα στην πόλη σου που δεν τα είχες ξαναδεί ποτέ σου. Έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά σου, ανεβάζουν το επίπεδο ζωής σου, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κάθε γειτονιάς και στοχεύουν στο να σε κάνουν πιο χαρούμενο μέσα στην πόλη σου (όπως αναπλάσεις σε πλατείες, επισκευές σχολείων, δρόμων και πεζοδρομίων, έργα ηλεκτροφωτισμού που ήδη έχουν γίνει και συνεχίζονται σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας).

2) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή θέτει ως στόχο της πολιτικής της τον “ΑΝΘΡΩΠΟ” και ό,τι έχει να κάνει με την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του. Την ενδιαφέρει οι δημότες της να ζουν σε νοικοκυρεμένες γειτονιές, όπου τα παιδιά παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν χαρούμενα στις παιδικές χαρές που αξίζουν να έχουν, να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ψυχαγωγίας ειδικά διαμορφωμένους γι’ αυτόν το σκοπό, όπως ήδη συμβαίνει στην πόλη μας στα Παλαιά Σφαγεία, στην Πλαζ, στο Νότιο Πάρκο, στο Παμπελοποννησιακό  κ.α.

3) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, γιατί βασική προτεραιότητα του έργου του αποτελεί το “ΠΑΙΔΙ”, γιατί “…αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”. Είναι αυτός ο δήμαρχος που έφτιαξε παιδικούς σταθμούς για να πηγαίνουν τα νέα ζευγάρια τα παιδιά τους και να έχουν μια πολύ σημαντική βοήθεια. Είναι η πολιτική μέριμνα του Πελετίδη που φρόντισε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε χώρους όπως τα Παλαιά Σφαγεία, όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από  εκπαιδευτικά εργαστήρια, εντελώς δωρεάν, διάφορες τέχνες στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι ο ίδιος δήμαρχος που φρόντισε να αξιοποιήσει χώρους που έμεναν αναξιοποίητοι χρόνια ατελείωτα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται να τους αξιοποιήσει και να τους κάνει υπέροχες κατασκηνώσεις για τα παιδιά του πατραϊκού λαού, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς και καμιά κοινωνική διάκριση. Τέλος, το “ΠΑΙΔΙ”  είναι η προτεραιότητα του Πελετίδη πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει το θεσμό του “Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου” που λειτουργεί συνεχώς τα τελευταία 9 χρόνια και βοηθάει όλο και περισσότερα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με πολλές μάλιστα επιτυχίες ακόμα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε όλο το μήκος και το πλάτος της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας, από τον Αγ. Βασίλη και το Ρίο, ως τα Ροϊτικα και τις Φαρρές. Μ΄ αυτό τον τρόπο, βοηθάει τους δημότες του να μην ξοδεύονται για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ έχει μεγάλη σημασία! Αυτή η δωρεάν ενίσχυση των μαθητών της περιοχής μας, πηγάζει από την ιδεολογία αυτής της δημοτικής αρχής, ότι η Παιδεία είναι αγαθό κι όχι προϊόν προς πώληση! Ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά με την δράση του εμπνέει τους καθηγητές – εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου, εμφυσώντας τους την ιδέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να πραγματοποιηθεί το όραμα της Δωρεάν εκπαίδευσης που θα έπρεπε να επικρατεί σε κάθε σύγχρονη και δημοκρατική χώρα.

4) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, γιατί είναι ο μόνος από τους υποψήφιους δημάρχους που δεν στοχεύει στο κέρδος, δεν βασίζεται στα μεγάλα κεφάλαια, δεν λέει ψέματα ανάλογα με τις περιστάσεις, έχει ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Αυτός είναι και ο  λόγος που δέχεται τόση λάσπη από τα περισσότερα ΜΜΕ της περιοχής μας κι όχι μόνο. Μέσα σε μια κοινωνία που όλα κινούνται στον άξονα του κέρδους και της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους, όπου αυτό που επικρατεί είναι η εξαχρείωση του ανθρώπου, ο ατομικισμός και το “κάνε τη δουλειά σου και μη σ’ ενδιαφέρει τι γίνεται πιο πέρα”, έρχεται το έργο αυτής της δημοτικής αρχής και σου  τονίζει πως είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ πάνω απ’ όλα, με ιδέες, δικαιώματα και ιδανικά, που οφείλεις να τα προασπίσεις και να τα διεκδικείς αγωνιστικά, προς όφελος της κοινωνίας που ζεις.

5) Ένας ακόμα λόγος, από τους πολλούς που θα μπορούσα να αναφέρω, για να ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, είναι γιατί ενεργοποίησε όλους σχεδόν τους Πατρινούς ν’ ασχοληθούν με το τι συμβαίνει στην πόλη τους, να πάρουν θέση, να προτείνουν λύσεις – παρεμβάσεις, να γίνουν δηλαδή ενεργοί δημότες – πολίτες, πράγμα τεράστιο για την κοινωνία της απόλυτης αποχαύνωσης του ατόμου, της κοινωνικής απομάκρυνσης, της σκόπιμης  απολιτίκ επιλογής των ανθρώπων, οι οποίοι βουτηγμένοι στα προβλήματά τους δεν αντιδρούν σε τίποτα. Όμως, η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης σε προτρέπει να πάρεις μέρος στις αποφάσεις για την περιοχή σου (συλλογή υπογραφών για την υπογειοποίηση του τραίνου ή ενημέρωση του πατραϊκού λαού για το παραλιακό μέτωπο ή μια σειρά ακόμα διεκδικήσεις). Ο Πελετίδης μπήκε μπροστά σε όλους τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας και οδήγησε τον πατραϊκό λαό να ακουστεί η φωνή του σε όλη την Ελλάδα (Πεζοπορία από την Πάτρα στην Αθήνα) χωρίς να επαναπαύεται στη θέση και το αξίωμά του.

Για αυτούς τους ελάχιστους λόγους που ανέφερα, δεν υπάρχουν ουσιαστικές αιτίες, παρά μόνο δικαιολογίες, για να μην ψηφίσεις την υπάρχουσα δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Αναλογιζόμενος μάλιστα κι όσα εντελώς πρόσφατα συνέβησαν στην Θεσσαλία και τη Μαγνησία με τις πλημμύρες, με τις τεράστιες ευθύνες των αντίστοιχων Περιφερειακών Συμβούλων, που ανέκαθεν ήταν κυβερνητικοί, πρέπει να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, γιατί στο πρόσωπο του Σωτήρη Παρίση και των άλλων υποψηφίων του ψηφοδελτίου, θα βρεις τα άτομα που θα αγωνιστούν πραγματικά για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας.

Σκέψου μόνο με γνώμονα το καλό της Πόλης μας, των παιδιών μας και όλων μας!