«Λαϊκή αγορά. Το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων και όχι μόνο» – Άρθρο του Δημήτρη (Τζίμη) Γιαννακόπουλου

«Λαϊκή αγορά. Το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων και όχι μόνο»

Άρθρο του Δημήτρη (Τζίμη) Γιαννακόπουλου,

Προέδρου του Συλλόγου Λαϊκών Αγορών «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» και

υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Λαϊκή Αγορά, ένας χώρος της πόλης μας δύσκολος, αλλά παράλληλα όμορφος. Μπαίνεις το πρωί να ψωνίσεις και συναντάς φίλους, γνωστούς αλλά και τους βιοπαλαιστές, που με αξιοπρέπεια προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Βιοπαλαιστές, που για πολλές τετραετίες ένιωσαν την αδιαφορία και την κοροϊδία στο πετσί τους. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, για να είμαι ειλικρινείς, νιώσαμε διαχρονικά την εγκατάλειψη.

Η προσπάθεια για καλή λειτουργία των λαϊκών αγορών έπεφτε στο κενό. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, άφαντες έως ανύπαρκτες. Σοβαρά προβλήματα, όπως μικροκλοπές, παράνομοι πωλητές, παράνομες λαϊκές στις παρυφές, παρεξηγήσεις μεταξύ των νόμιμων και των παράνομων. Να πηγαίνεις στον Αντιδήμαρχο να σου λέει «η Αστυνομία», να πηγαίνεις στην Αστυνομία να σου λέει «έλλειψη προσωπικού».

Να κάνεις τάμα να συναντήσεις τον Δήμαρχο και όταν τον έβρισκες: «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε». Και δεν τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι, ξαναλέω, υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τι άλλαξε; Έγιναν πολλά πράγματα και χρειάζονται κι άλλα. Μπήκε όμως το νερό στ’ αυλάκι. Βρήκαμε ανθρώπους να μιλήσουμε. Ανθρώπους να μας ακούσουν και να ενδιαφερθούν για το χώρο των Λαϊκών Αγορών.

Έγινε επιτέλους ο κανονισμός λειτουργίας που πέρασε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο.
Είδαμε τον Αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, έξι και πλέον μήνες μέσα στην καραντίνα, να είναι κάθε πρωί 6:00 η ώρα, μαζί με τον αρμόδιο διευθυντή, Βασίλη Τσιγάρα, στο χώρο της λαϊκής, για την εύρυθμη λειτουργία αυτής. Είδαμε τον Δήμαρχό μας, Κώστα Πελετίδη, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, απογεύματα, να κρατάνε τη μεζούρα και να βοηθούν στην διαγράμμιση. Είδαμε να μπαίνουν χημικές τουαλέτες. Είδαμε κλιμάκια του δήμου να κάνουν ελέγχους στο χώρο. Ξεκίνησε η τελική διαγράμμιση και η αρίθμηση που μας κατοχυρώνει τις θέσεις μας. Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη, διότι αυτή η δημοτική αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει κρίση.

Στις απεργίες που έγιναν, πριν ψηφιστεί το αισχρό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ήταν εκεί. Έκαναν παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση, όταν άλλος -νυν υποψήφιος δήμαρχος- μας είπε σε συνάντηση ότι δεν τους ενδιαφέρει η Λαϊκή Αγορά. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γινόταν συνάντηση των σωματείων με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, ώστε να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα.

Αυτή τη Δημοτική Αρχή θέλουμε, που μας βλέπει, μας ακούει και βοηθά.

Γι’ αυτό πρέπει να ψηφιστεί η Λαϊκή Συσπείρωση και στην κάλπη του Δήμου, ώστε να επανεκλεγεί Δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, όσο και στην κάλπη της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση.