ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης  στο Δήμο Πατρέων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης 

στο Δήμο Πατρέων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ουσιαστική προστασία, με πρόληψη και πυρόσβεση

 στο ύψος των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας

 

Τα τεράστια πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την εγκληματική πολιτική αυτής, αλλά και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, η οποία αφήνει απροστάτευτο το λαό μας που πληρώνει με τραγικό τρόπο ξανά και ξανά, την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Η περιοχή μας, όπως ολόκληρη η χώρα γίνεται κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατής. Το καλοκαίρι καίγεται από τις φωτιές, το χειμώνα πνίγεται από τις πλημμύρες, στους σεισμούς τρέμει η γης και μαζί και η ψυχή μας. Δεν φταίει η «κλιματική αλλαγή», ο «στρατηγός άνεμος» ή η «κακιά την ώρα». Καιγόμαστε γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες η προστασία του λαού, της περιουσίας του και του δασικού πλούτου -με την αποζημίωση να κοστίζει λιγότερο από την πυροπροστασία και με τις «μπίζνες» στα καμένα να αποδίδουν περισσότερο. Πνιγόμαστε γιατί η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση δεν είναι στις ιεραρχήσεις κυβερνήσεων και ΕΕ, δεν αποτελούν έργα που αποδίδουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν αποτελούν επενδυτικό πεδίο.   

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα τεχνολογικά εργαλεία και η επιστημονική γνώση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των πυρκαγιών. 

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να επαγρυπνεί, να περιφρουρήσει την περιουσία του και τον φυσικό πλούτο του τόπου. Να μετατρέψει την οργή του για τους δεκάδες νεκρούς, για τους κόπους μιας ζωής που γίνονται στάχτη, για τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάνονται σε οργανωμένη διεκδίκηση απέναντι σ’ αυτούς που τον αφήνουν εκτεθειμένο και απροστάτευτο σε φυσικές καταστροφές και κινδύνους.

Οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τη Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και την Περιφέρεια, διεκδικούμε εδώ και τώρα ουσιαστική προστασία, με πρόληψη και πυρόσβεση στο ύψος των πραγματικών αναγκών κ

 

αι δυνατοτήτων, στοχεύοντας τους πραγματικούς ενόχους για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, το αντιλαϊκό κράτος και όλες τις κυβερνήσεις του. Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση. 

Ο λαός της Αχαΐας μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, επανεκλέγοντας την Αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας και τον αγωνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και δυναμώνοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.