Για την διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακόύ στο Νότιο Κλάδο της Πάτρας

Εδώ και αρκετές μέρες, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του νότιου κλάδου στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες είχαν διακοπεί και στον βόρειο κλάδο. Για τη διακοπή στο βόρειο κλάδο δόθηκαν εξηγήσεις από τον ΟΣΕ, οι οποίες αφορούσαν εργασίες βελτίωσης της ισόπεδης διάβασης στο ύψος της οδού Νόρμαν και τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα.

Όσον αφορά το νότιο κλάδο όμως, δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον ΟΣΕ για τα κομμένα δρομολόγια, αλλά υπήρξε μια ασαφής ανακοίνωση της Hellenic Train, που πληροφορούσε, ότι λόγω μη σωστών εγκαταστάσεων στο μηχανοστάσιο της Πάτρας, δεν μπορούν να συντηρηθούν τα τρένα και γι’ αυτό διακόπηκαν τα δρομολόγια.

Τα ερωτήματα όμως, είναι σαφή:

– Τόσα χρόνια, που λειτουργεί ο προαστιακός, πώς συντηρούνται τα τρένα χωρίς σωστές εγκαταστάσεις;

– Γιατί δεν τις έφτιαξαν τόσα χρόνια οι … περίφημοι ξένοι επενδυτές, στους οποίους ξεπουλήθηκε από τις κυβερνήσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αναπτυχθεί;

– Τα τρένα στο βόρειο κλάδο πώς συντηρούνται;

– Μήπως το πρόβλημα δεν είναι η συντήρηση, αλλά το ότι δεν είναι τόσο κερδοφόρα για τις τσέπες τους τα δρομολόγια του νότιου κλάδου; Γι’ αυτό άλλωστε υπήρχαν εμπόδια από την πρώτη μέρα στη λειτουργία των δρομολογίων από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, ενώ κι όταν αυτά γίνονταν, σταματούσαν στις 5.30 το απόγευμα (!) και η συχνότητά τους, ήταν κάθε δύο ώρες.

Δεν θ’ ανεχθούμε άλλο την απαξίωση του προαστιακού!

Καλούμε την κυβέρνηση, τον ΟΣΕ και την Hellenic Train, να αναλάβουν την ευθύνη τους, ώστε ο λαός της Πάτρας, να έχει γρήγορη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση.