«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» – Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε βρώμικο μέσον, ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες

Τις τελευταίες ημέρες, δημοτικές παρατάξεις, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι, που λειτουργούν ως «παπαγαλάκια», επιτίθενται στην αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με προβοκατόρικο τρόπο.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε βρώμικο μέσον, ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες.

 

Πετάνε λάσπη για δήθεν παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, υπέρ εργολάβου, ενώ γνωρίζουν ότι με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, να ανατεθεί στην μειοδότρια εταιρεία συγκεκριμένο έργο. Κατόπιν διαδοχικών ενστάσεων και προσφυγών από ενδιαφερόμενους εργολάβους στα αρμόδια όργανα, αποφάνθηκε τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντίθετα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Προσπαθούν με άθλιο τρόπο, να εμπλέξουν την Δημοτική Αρχή σε σχέση με συμβασιούχο Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, που μισθοδοτήθηκε εκ παραδρομής εξ ολοκλήρου από τον Δήμο για όλο το διάστημα της απουσίας της λόγω αναρρωτικών και αδειών κύησης και όχι από τον ασφαλιστικό της φορέα. Η επιστροφή των χρημάτων είναι υποχρεωτική, όπως προβλέπεται από την αντεργατική νομοθεσία, που ψήφισαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η μισθοδοσία της συγκεκριμένης συμβασιούχου, καθώς και όλων των απασχολούμενων με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ, ελέγχεται από αρμόδια διαχειριστική Αρχή, η οποία κατόπιν έλεγχου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, επισήμανε ότι η δαπάνη μισθοδοσίας κατά το χρονικό διάστημα απουσίας, δεν βαρύνει τον Δήμο Πατρέων και κατ’ επέκταση το πρόγραμμα, αλλά τον ασφαλιστικό της φορέα.

 

Είναι φανερό ότι ενοχλούνται από την μεγάλη αποδοχή της Δημοτικής Αρχής από τον λαό και την νεολαία της Πάτρας.

Για την συνεπή στάση και τους αγώνες της υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Για τον φιλολαϊκό προσανατολισμό της, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της, καθώς και τα έργα, που δίνουν πραγματική ανάσα στους Πατρινούς.

Καταφεύγουν σε βρώμικες μεθόδους, όπως έκαναν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2019.

Όμως ο Πατραϊκός λαός, μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και θα δώσει την δική του απάντηση.

Η λάσπη τους δεν πρόκειται να λερώσει την Δημοτική Αρχή. Κι αυτό γιατί «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».