Δήλωση Δημάρχου Πατρέων με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δήλωση Δημάρχου Πατρέων, με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων Υπουργών της, «αναβάθμισε» χθες την αντιλαϊκή της πολιτική, περνώντας στον ωμό εκβιασμό των Δήμων και του λαού.

Στη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων, έρχονται ουσιαστικά να προστεθούν νέες περικοπές, εν είδει τιμωρίας όσων δεν συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» της δήθεν εξοικονόμησης ενέργειας. Θα τιμωρούνται δηλαδή, όσοι δεν κλείσουν τον οδοφωτισμό, όσοι δεν αφήσουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση.

 Έφτασαν στο σημείο να απειλούν τις Σχολικές Επιτροπές, που ήδη «στενάζουν» για να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε αξιοπρεπή σχολεία, ότι αν δεν πιάσουν τους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας, θα κοπεί κι άλλο η χρηματοδότηση! Μάλιστα, με προκλητικό τρόπο, προαναγγέλλουν και εξαίρεση από τις λιγοστές προσλήψεις που προβλέπονται για τους Δήμους, όσων δεν πετύχουν τους στόχους.

Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Επειδή πρέπει να διασφαλιστούν τα κέρδη των «πράσινων» επιχειρηματιών, όλων αυτών που καταγράφουν προκλητικά κέρδη, κάνοντας οικονομική αφαίμαξη στο λαό και στους Δήμους. Επειδή, η Κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές του κεφαλαίου. Επειδή είμαστε προσδεμένοι στο «άρμα» του ευρωνατοϊκού στρατοπέδου και έχουμε αναγορεύσει σε στρατηγικό καύσιμο το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, αντί να αναπτύσσουμε ισόρροπα όλους τους εγχώριους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη. Επειδή η χώρα μας εμπλέκεται ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συμμετέχει στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.

Ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας, μαζί με τον πατραϊκό λαό, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δε θα υποκύψουμε στωικά στους εκβιασμούς. Θα αγωνιστούμε, για να μη μείνει ο λαός μας το 2022 χωρίς ρεύμα, για να μην αγοράζει τη θέρμανσή του με το κουπόνι! Δεν θα θυσιαστούμε για το συμφέρον της πλουτοκρατίας.

Κάνουμε την αρχή, σήμερα, στη σύσκεψη φορέων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 19:30 και στην συγκέντρωση, στις 20 Σεπτέμβρη, στις 19:00, έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Ο λαός ενωμένος έχει δύναμη, μπορεί να καταφέρει τα πάντα!