ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ – ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ “ΝΗΜΑ” ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

 

Σύσκεψη για το ζήτημα του τρένου πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη) το απόγευμα, στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ξαναπιαστεί το «νήμα» των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων για το θέμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, καθώς και μία σειρά εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και αγωνίζονται για την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο ως την Πάτρα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα αρχίσουν άμεσα πολύμορφες παρεμβάσεις ανάδειξης του ζητήματος, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελλαδικά. Επιπλέον, διαμορφώθηκε κείμενο, το οποίο θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε να εκφράσουν γραπτώς τις θέσεις τους γύρω από τον τρόπο διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα.