Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατατέθηκε στο Σώμα και αφορά τους αγρότες του νομού και την αγωνιστική τους κινητοποίηση.

 

Το ψήφισμα είναι το εξής: 

«Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας βγήκαν στους δρόμους. Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στα μπλόκα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας.

Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης και η κοινή δράση των βιοπαλαιστών αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να δώσουν απάντηση στα σχέδια  κυβέρνηση – ΕΕ , ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή του.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Για μέτρα ενάντια αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών αγαθών
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα
  • Καμιά περικοπή των ενισχύσεων
  • Μείωση του κόστους παραγωγής και επιδοτήσεις
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο

Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ».