Για τις όψιμες ανακαλύψεις ζητημάτων για την υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου

Με αφορμή σημερινό (9/2/2022) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος» με τίτλο «Νερά “πνίγουν” το τρένο! – Φρένο γεωλόγων στην υπόγεια διέλευση», διευκρινίζουμε ότι τα γεωλογικά στοιχεία είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Ουδέποτε έχει τεθεί, από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση, τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, κάποιο ζήτημα.

Η Δημοτική Αρχή απαιτεί, μαζί με το λαό και τους φορείς, να μη διχοτομηθεί η πόλη μας με επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί και είναι γνωστό, έχει ήδη ξεκινήσει ο Διαγωνισμός, με τη συμμετοχή των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, με πρώτο βήμα τον Ανταγωνιστικό διάλογο για την κατασκευή  του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η όψιμη «ανακάλυψη» τέτοιων ζητημάτων, αντικειμενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθούν οι ελάχιστες εκπτώσεις για το έργο, με σκοπό τα αυξημένα κέρδη των αναδόχων.

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε γνωστό ότι ο πατραϊκός λαός επιμένει στα δίκαια αιτήματά του για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου. Τέτοιου είδους στοιχεία και άλλα που πιθανόν θα προκύψουν, δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν, ούτε θα αποδυναμώσουν τον αγώνα μας για υπογειοποίηση και γραμμικό πάρκο στην επιφάνειά του.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΨΙΜΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥγ