Επίσκεψη Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου στο Δρέπανο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου, στο Δρέπανο και ξεναγήθηκε από τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, στους οποίους φιλοξενούνται τα σκυλιά. Χώροι καθαροί, φροντισμένοι, με όλα τα ζώα καθαρά, φιλικά και στειρωμένα, που στόχο έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου στο Καταφύγιο να βρουν ανθρώπους που θα υιοθετήσουν με υπευθυνότητα.
Ο Δήμαρχος αμέσως μετά την ξενάγηση δήλωσε: «Βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις του Δήμου, όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα. Κατ’ αρχάς να δώσουμε για μια ακόμα φορά, τα συγχαρητήρια στους εργαζομένους μας, αφού τίποτα δεν γίνεται, χωρίς τη δύναμη και τη δημιουργικότητά τους. Κρατούν αυτό το χώρο σ’ ένα υψηλότατο επίπεδο. Η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων βγάζει καρπούς. Συγχαρητήρια επίσης και στις φιλοζωικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη τους μαζί μας, αλλά και με όλους τους συμπολίτες μας, που συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο αυτή μας την προσπάθεια. Χρειάζεται να γίνουν βέβαια ακόμα περισσότερα και για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε βοήθεια. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μας πει η κυβέρνηση, αν θα χρηματοδοτήσει αυτή την αρμοδιότητα που μας έχει δώσει και αν θα μας επιτρέψει να προσλάβουμε εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να έχουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.
Είμαστε σε καλό δρόμο πάντως, χρειάζεται υπομονή και συνεργασία, γιατί το είναι σημαντικό και δύσκολο θέμα, αυτό με τα αδέσποτα ζώα».

Επίσης, ένας από τους εργαζόμενους, ο Γιώργος Κατσιμίγας δήλωσε: «Στη δομή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου, που βρισκόμαστε, φιλοξενούνται τα ζώα που στειρώνουμε, τα τραυματισμένα ζώα της πόλης μας. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε το καλύτερο, όμως σ’ αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εγκαταλείψεις. Κάποιοι δυστυχώς, παίρνουν ένα ζώο κι όταν δεν το θέλουν άλλο, για οποιοδήποτε λόγο ή γιατί βαριούνται την ευθύνη το εγκαταλείπουν. Το πρόβλημα είναι δυστυχώς μεγάλο και δεν μπορεί να λυθεί μόνο από το Δήμο. Είναι κοινωνικό ζήτημα και όλη η κοινωνία να βάλει το δικό της λιθαράκι για να φτάσουμε στο σημείο αν όχι να μην υπάρχουν αδέσποτα, τουλάχιστον να μειωθεί ο αριθμός τους γιατί μιλάμε για εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ζώα».